AEDAŞ'ta hedef yüzde 100 memnuniyet

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, yılın ilk 9 ayında aldıkları 1 milyon 185 bin çağrının yüzde 99’unu başarıyla karşıladıklarını belirterek, müşterilere “Arızanız giderildi, abonelik işlemlerinizdeki süreçten memnun musunuz?” gibi geri bildirimlerle müşteri memnuniyetini yüzde 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

AEDAŞ'ta hedef yüzde 100 memnuniyet
Müdüroğlu, elektrik dağıtımında hizmet kalitesini her geçen gün daha yükseğe taşıyan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) çağrı merkezine yaptığı yatırım ve oluşturduğu istihdam ile çağrı karşılama oranını yüzde 99’a çıkardığını vurguladı.

Tüketici dostu bir firma olarak müşteri odaklı çalıştıklarının altını çizen Müdüroğlu, "AEDAŞ artık sadece çağrı almıyor, geri bildirimde de bulunuyor. Böylece tüketicilerin talep ve memnuniyetleri de ölçülmüş oluyor" dedi.

“Müdüroğlu çağrıları cevapladı”

"Amacımız, müşteriyi sunduğumuz çözüm hakkında bilgilendirmek, memnuniyetini ölçüp hizmetimizi bir adım daha öteye götürmek" diyen Müdüroğlu, Antalya’daki çağrı merkezini ziyaret etti. Ziyarette telefonun başına geçen Müdüroğlu, bazı abonelere geri bildirimde bulundu ve gelen çağrıları cevapladı.

Müdüroğlu, Elmalı ilçesindeki aboneye aboneye ait bir elma ağacının dallarının elektik tellerine değme olasılığı nedeniyle tedbir amaçlı budanması gerektiğini söylemesinin ardından, abone elmaların toplanmasından sonra budamanın yapılmasını talep etti. Müdüroğlu da, “Elmaları hemen toplayın sonra dalların kesimini yapabilmemiz için bizi arayın, şu an risk teşkil etmiyor ama tedbir amaçlı ağacı budamamız gerekiyor” açıklamasını yaptı. Abone de gösterilen özen ve anlayış için Müdüroğlu’na teşekkür etti.

Ardından Isparta Gönen’den elektrik direğinden enerji bağlantısı talebi olan bir başka aboneyi geri dönüş yapan Müdüroğlu, ‘İşlemin tamamlandığını’ bildirdi.
Burdur merkezde ‘Mahallede enerji yok’ diye daha önce bilgi veren bir başka aboneye geri bildirim yapan Müdüroğlu, arıza ekiplerinin kesintiyi giderdiğini dile getirerek bölgenin enerjilendirildiğini söyledi.

Kepez ve Muratpaşa’da ise borçtan bağlama işlemi üzerine iki abonenin çağrısına cevap veren Müdüroğlu, ‘Borçtan bağlama talebinin alındığını ve sistemde kayıt oluşturulduğu” bilgisini verdi.

"Meşgule düşmeyecek"

Çağrı merkezlerinin müşteri ile birebir temas noktaları olduğu için büyük önem taşıdığını dile getiren Müdüroğlu, getirilen standartlar çerçevesinde artık kimsenin ‘meşgul’e düşmediğini kaydetti.

AEDAŞ Genel Müdürü Müdüroğlu, çağrı merkezinde çalışanlara özel eğitim verdiklerine de işaret ederek “Müşteri temsilcisi eğitimi alan çalışanlarımız artık sadece çağrı karşılamıyor, geri bildirim de yapıyor. Amacımız, müşteriyi sunduğumuz çözüm hakkında bilgilendirmek, memnuniyetini ölçüp bu hizmetimizi bir adım daha öteye götürmek” diye konuştu.

"9 ayda 1 milyon 185 bin çağrı"

AEDAŞ’ın görev bölgesinde 2013 yılında çağrı merkezinde 34 kişilik ekiple hizmet verdiğini aktaran Müdüroğlu, çağrı karşılama oranının yüzde 85’ler düzeyinde olduğunu anımsattı.

2016 yılı sonunda çağrı karşılama oranının yüzde 88’e ulaştığını işaret eden Bahadır Müdüroğlu, “Kasım 2016’da Kars’taki çağrı merkezlerinin devreye girmesiyle birlikte çalışan sayımız 40’tan 150’ye çıktı. Türkiye genelinde istihdam oluşturan bu yatırımımızın da desteği ile çağrı karşılama oranımız yüzde 99’a yükseldi. Yani yaklaşık 9 ayda çağrı karşılamada 11 puanlık bir artışa imza attık. Üstelik 2016’da günlük ortalama 3 bin 414 çağrı alırken, bu yıl bu rakamın günlük ortalama 4 bin 290’a ulaştığı bir ortamda bu başarıyı yakaladık. Sadece ilk 9 ayda 1 milyon 185 bin çağrı aldık. Antalya, Burdur ve Isparta’da toplam 1,7 milyon aboneye hizmet veren bir şirket olarak nihai hedefimiz çağrı karşılama oranımızı yüzde 100 seviyelerinde tutmak” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83