AGC'den Alanya'yı buluşturan sergi

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından Alanya’ya getirilen ve dün AKM’de açılan Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki terör saldırılarında yaşamını yitiren 174 şehidin kıyafet ve eşyalarından oluşan sergi Alanyalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

AGC'den Alanya'yı buluşturan sergi

Dün Alanya Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleştirilen  Alanya Şehit Emanetleri Sergisi'nin açılış törenine Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya protokolü siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alanya'da 18'incisi düzenlenen, Özal’dan Yazıcıoğlu’na, Savcı Kiraz’dan Eşref Bitlis’e kadar birçok isimli ve isimsiz şehidimizin kişisel eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi, Alanya Belediyesi ve Şehit Aileleri Birliği'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Sergide Alanya'nın şehitlerine ait eşyalar da yer alıyor.

“BUGÜN BURADA ÇOK KUTSAL BİR AMAÇ İÇİN BULUNUYORUZ”

Şehit Emanetleri Sergisi’ni Alanya halkıyla buluşturmada büyük emeği geçen Alanya Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Mehmet Ali Dim "Bugün burada çok kutsal saydığımız bir amaç için bulunuyoruz. Şehitlerimizin emanetleri denilince benim aklıma ilk olarak vatan geliyor. İçimizden insanlardı onlar. Vatanımız için canlarını feda ettiler. Hepsinden hatıralar kaldı. Bu hatıralardan bazılarını  bu sergide göreceksiniz” şeklinde konuştu.

“DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIM”

banner111

Sergi açılışından sonra sosyal medya hesabından sergiyle ilgili fotoğraflar paylaşan CHP Alanya İlçe Örgütü Başkanı Sefa Çorbacı, “Sergide duydu dolu anlar yaşadım. Bu önemli sergiyi Alanya’ya getiren Alanya Gazeteciler Cemiyeti ve emeği geçen herkese ilçe örgütümüz adına teşekkür ederim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2018, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83