AGC'den ‘bilişim’ semineri

Alanya Gazeteciler Cemiyeti, özellikle sanal ortamda yayın yapan medya kurumlarının daha verimli çalışma sağlaması amacı ile seminer düzenledi. Seminerde sanal ortamdaki Google reklamlarının kullanımındaki ince detaylar üyeler aktarıldı.

AGC'den ‘bilişim’ semineri
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), dijital basının gün geçtikçe ivmesini yükseltmesi ve doğru kullanılabilmesi amacı ile seminer düzenledi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda saat 14:00’da başlayan ve 2 bölüm halinde 2.5 saat devam eden seminerde, Dijital Basın Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi Eyüp Koçak üyelere bilgiler verdi. Seminer öncesi konuşma yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Dijital İşe buradan başlama noktasında genel kurulda size söz vermiştik. Bu bizim için önemli bir adım olacak. Dijital dünyada reklam pastasından daha çok nasıl pay alınabilir dijital ortam nasıl doğru kullanılır diye düşünürken sağ olsun Eyüp Koçak buraya kadar geldi ve bizimle bilgilerini paylaşacak. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.


GOOGLE ADSENSE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

banner111

Konuşmacı Eyüp Koçak ilk olarak dijital basının günümüzde geldiği noktayı anlattı. Dünyanın en gelişmiş reklam aracı olan Google Adsense’nin doğru kullanıldığı takdirde önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Koçak, “Sadece haber sitesi açmak ve haber girmek işi tam anlamı ile doğru hale getirmiyor. Özgün içeriklerin kullanımı oldukça önemli. Kopyala yapıştır yöntemi ile siteye haber girişi sağlandığında Google Adsense bunu algılayabiliyor. Siz editörler olarak öncelikli olarak özgün içerikleri kullanmalısınız.” Dedi. Koçak ardından da Google Adsnese’e üye olmanın yöntemini ve sistemin yasakladığı durumları anlattı.

YOUTUBE İÇİN DE BİLGİLENDİRME

Youtube fenomenlerinin izlediği yollar ile ilgili bilgilerde veren Eyüp Koçak, “Videolarınızın merak uyandırması en önemli etken. Bununla birlikte bilgilendirme ve hitap ettiğiniz kesimi doğru analiz etmeniz de önemli.” Diye konuştu. Koçak son olarak da video paylaşım sitesi Youtube’un kullanımına ilişkin teknik bilgiler paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83