AGC Tüzük Genel Kurulu yaptı

AGC Tüzük Genel Kurulu yaptı
AGC'nin tüzük tadilatı için yaptığı genel kurulda, üye olma şartı ile onursal başkanlık konusu görüşüldü. Kurulda yapılan oylama sonucu üyelik için bekleme süresi 1 yıla indirildi.
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Tüzük tadilatı için genel kurul yaptı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin divan başkanlığını yaptığı genel kurulda üye olma şartı ile onursal başkanlık konusu üyelerin oyuna sunuldu. AGC üyelerinin katılımı ile yapılan genel kurul, Divan kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve iştikakla marşının okunmasıyla başladı. Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun açılış konuşmasında neden genel kurul yapıldığı hususunda bilgi verdi.  Coşkun aynı zamanda konuşmasında AGC hakkında konuşarak, birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiği vurgusu yaptı. 

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Coşkun, "Alanya Gazeteciler Cemiyeti büyük bir yapı büyük, bir aile. Zaman zaman kendi içimizde elbetteki eleştiriler olabilir, içimizde kırgınlıkları olabilir, ama esas olan şu ki niyetlerdir, doğru yolu bulma çabasıdır. Niyetlerimiz güzel olduğu sürece, aynı çatı altında toplanabiliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenerek devam edecek. Her ne olursa olsun biz birbirimizle tartışsak bile esas olan amacımız bu gemiyi sürdürmek bu, geminin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamak. Bu noktada biz herkesin elinden gelen gayreti göstereceğini de inanıyorum. Alanya Gazeteciler Cemiyeti güçlü bir yapı gerçekten sadece bir sivil toplum örgütü değiliz, çok daha üstte güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Gerek mesleğimizin getirdiği değer, gerekse cemiyetimize saygınlığı açısından baktığımız zaman, cemiyetimiz  çok önemli rollerde yer alabilen bir meslek örgütüyüz. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde Alanya gazeteciler Cemiyeti'nin varlığını sürdürmesi noktasında çalışacağız sizlerle birlikte. Eleştiri ve önerilerinizi her zaman açığız. Sektörümüze yönelik Türkiye'de özellikle son 3 haftadır Antalya'da peşpeşe saldırılar yaşandı. Gazeteciler her açıdan zor bir süreçten geçiyor özellikle ekonomik açıdan zor bir süreçten geçiyor. Çünkü ülkede yaşanan ekonomik sorunların getirdiği bir sonuç reklam pastamıza yansıdı. Reklam verenlerin eskisi kadar cömert olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla reklam demek kurumların yaşaması demek bunun hepimiz farkındayız. Gerek işletmeciler olarak, sektöre emek veren kurum sahipleri gerekse biz çalışanlar bu anlamda ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Belki de bu yüzden birazcık daha birlikte olmamız bu anlamda önemli. Çünkü dağınık güçler her zaman kar etmiyor. Üstelik dağınık güçlerden yararlanmak isteyenler çok fazla. Güçler bir arada olduğu zaman bence çok daha önemli sonuçlara ulaşabiliyor" dedi.

TÜZÜĞE EKLEME YAPILDI

Konuşmanın ardından tüzük tadilatı için oylama gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonrası üyelik için bekleme süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. AGC Tüzüğünde tanımı bulunmayan Onursal Başkanlık tanımı tüzüğe eklendi.  Oylama sonunda konuşan Divan Başkanı Yeni, gazeteciler cemiyeti için emek verenlere teşekkür ederek birlik beraberlik mesajı verdi.
  

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 07:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83