'Aile huzurluysa ülke huzurlu olur'

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında gerçekleşen seminerlerin 4’üncü gününde Yrd. Doç. Dr. Serkan Karaismailoğlu, Alanyalılarla buluştu. Ailenin önemine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Aile huzurluysa, ülke huzurlu olur” dedi.

'Aile huzurluysa ülke huzurlu olur'
Kendine has yorumu ve esprili anlatımı olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Karaismailoğlu, "4 Bilinmeyenli Denklem: A.İ-L.E" konulu sunumu ile Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) vatandaşlarla buluştu.

“BAŞARI: İŞTEN HAZ ALMADIR”

Salonu dolduran kalabalığın yoğun ilgi gösterdiği sunumda Dr. Karaismailoğlu, insan beyninin de bir cinsiyeti olduğunu belirterek, dişi beyin ve erkek beyin arasındaki farkları anlattı. Başarının bir sürü tanımın olduğu aktaran Karaismailoğlu, kendisi için başarının tanımı ise yapılan işten haz alma halinin olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, “Mesela 100 üzerinden not verilen sınavda 70 almak kimileri için başarı, bazıları içinse korkunç bir başarısızlıktır. Sizde emek verip onun karşılığında haz alıyorsanız başarıdır.”

“MUTLULUĞUN FORMÜLÜ DOPAMİN VE SEROTONİN”

Kendini dinlemeye gelen ailelere mutluluğun formülünü veren Karaismailoğlu şunları söyledi; “Mutluluk nedir? Mutluğun formülü dopamin ile serotonin… Sizin beyninizde bir ödül merkezi var ve bezelye tanesi kadar. Dopamin dediğimiz hormon buraya girdiğinde siz mutlusunuz ve var olan bütün mutluluklarda bunla gider. Kimisi gidiyor 40 katlı rezidansın 2 katını satın alıyor dopamin salgılıyor, kimisi de çift lavaş dürümle dopamin salgılıyor.” dedi.

“KADINLAR BAĞIMLILIĞA DAHA YATKIN”

Kadınların bağımlılığa daha yatkın olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, daha yatkın olma sebebinin ise östrojen hormonundan kaynaklı olduğunu ifade etti. Karaismailoğlu; “Eğer ortada östrojen varsa bir dopamin sizi 100 mutlu ediyor. Kadınlar östrojenin varlığından o kadar zevk alıyorlar ki daha çok bağımlı hale geliyorlar.” diye konuştu.

“ÇOCUK BEYNİ HERKESTEN FARKLI ÇALIŞIR”

Bir ülkeyi oluşturan temel yapı taşının aile olduğu vurgulayan Karaismailoğlu şunları söyledi: “Eğer aile huzurlu olursa, ülke huzurlu olur çok basit. Bizim alilerimiz huzurlu değil. Boşanmalar inanılmaz artış gösteriyor. Bazı insanlar anlaşamıyor. Bunun karşısında duran bir insan değilim. Tek bilmemiz gereken nokta kafaları farklı çalışıyor. Gelelim çocuğunuzun beynine. Bu beyin herkesten çok daha farklı çalışıyor. Sahip olabileceğiz en baba beyin ergen beynidir. Yaratıcılık yönünden o kadar harika ki. Mesela bir çocuk hayatının performansını sergiliyor ama kimse ona bakmıyor. Onu değerlendirmesi gereken herkes baktığını iddia ediyor ama kimse bakmıyor. Baktıkları zaman da istem dışı bir şey görüyorlar. Diyorlar ki bizim çocuğumuz neden sinirli, kızgın.” ifadelerini kullandı.

Sunum sonunda Yrd. Doç. Dr. Serkan Karaismailoğlu’na Alanya Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden Karaismailoğlu, seminer sonrasında vatandaşlarla yakından ilgilenerek kitaplarını imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83