Ak Parti'den Alanya Hal Projesi açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferit Yücel Ergün’den hal açıklaması.

Ak Parti'den Alanya Hal Projesi açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferit Yücel Ergün, son günlerde tartışılan Türkler’deki yeni hal projesi hakkında bir açıklama yaptı. 

Başkan Yardımcısı Yücel,  yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte haller tamamıyla büyükşehirlere bağlanmıştı. Bu bağlamda Antalya Büyükşehir Belediyesi mega bir proje olarak Alanya’da bulunan tüm hallerin birleştirilmesi ve tek noktadan hizmet vermesi konusunda Türkler’deki hal arazisini ve hal projesini gündeme getirmişti. Bu projenin gündeme getirilmesinden itibaren hal düzenlemesi ve hal işletilmesi ile alakalı tüm aktörler, yani; Büyükşehir Belediyesi, hal komisyoncuları ve daha sonradan müdahil olarak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), halin nasıl yapılacağı ve nasıl işletileceği hususunda istişarede bulunmuşlardı. 
Bugün yapılan açıklamalarda ve okuduğumuz yazılarda belirtilen şeyler hal komisyoncularına sürpriz olmuş veya sonradan ortaya çıkmış herhangi bir durum değildir. Sanki bugün öğrenilmiş gibi, bugün meydana çıkmış gibi yansıtılan olaylar daha öncesinde ALTSO tarafından hazırlanmış ve yine hal komisyoncuları ve halcilerle oturulmuş ve defalarca istişare edilmiştir. Bazı noktalarda mutabık kalınmıştır ama neticesinde gelinen nokta, gelinen süreç en başından itibaren halciler ve hal komisyon temsilcileri ile paylaşılmış ve istişare edilerek bu noktaya getirilmiştir. Bu sebeple şimdi, kamyonun yanaştığı zamanki genişliği veya kamyonsuz genişlik gibi olaylar yeni öğrenilmiş ve yeni meydana çıkmış sonuçlar değildir. 
Diğer bir hususta hal alanının 300 dönümden 149 döneme düşürülmüş gibi lanse edilmesidir. Hal projesi ortaya çıktığı andan itibaren 300 dönüm Büyükşehir Belediyesi tarafından telaffuz edilen bir rakam değildir. Bilakis 149 dönüm üzerine hazırlanan proje burada 230 dönüme çıkarılmak istenmiş ve bu bağlamda da gerekli girişimler yapılmıştır. Bu girişimlerin süreci halen devam etmektedir ancak hiçbir zaman, hiçbir makamda 300 dönümlük bir hal projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından telaffuz edilmemiştir. Ortada kaybedilen, yok edilen bir 151 dönüm söz konusu değildir. 
Tüm ilgililere ve tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.”




Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 17:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83