AK Partili meclis üyelerinden tam not

Alanya Belediye Meclisi’nin AK Partili meclis üyeleri, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait Oba Mahallesi'nde bulunan bitki üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Adem Er’inde katıldığı ziyarette, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar meclis üyelerine yapılan çalışmalar ve üretim tesisinin işleyişiyle ilgili bilgiler verdi.

AK Partili meclis üyelerinden tam not
Alanya Belediyesi AK Partili meclis üyeleri Alper Birer,Mehmet Şenli,Emin Hatipoğlu,Şükrü Cimrin,Kerim Başkaptan,Ertuğrul Akay,Mustafa Keşoğlu ve Arif Tok Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bitki üretim tesisini ziyaret etti.

Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, meclis üyelerine bitkilerin üretim, bakım ve depolama aşamaları hakkında bilgiler verdi. Serada ve açık alanda üretilen bitkileri inceleyen meclis üyeleri ilk defa böyle muntazam bir tesis gördüklerini ifade ettiler. Emeği geçenlere ve Park Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar’a teşekkür eden meclis üyeleri, ziyaretin ardından birde hatıra fotoğrafı çektirdiler.


3200 m2 kapalı ve 8500 m2açık alana sahip sera alanında üretimlerin yanı sıra, ihalelerden alınan bitkilerin dikim zamanına kadar bakım ve ilaçlama çalışmaları da yapılıyor.


2017 yılı içerisinde 3 ayda 130.719 adet bitki üretimi yapılan serada, Ayrıca 30 çeşit çalı, 12 çeşit yer örtücü, 10 çeşit sarmaşık, 50 çeşit gül, 40 çeşit yeni Tohum, 25 çeşit kaktüs üretimleri devam ediyor. Tadilat yapılan refüj ve parklardan sökülen 719 çalı, 50 sarmaşık, 302 ağaç toplamda 1071 adet farklı yerlerde kullanılmak üzere saksılanarak üretim alanında korumaya alınmıştır.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 17:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83