AKK'li öğrenciler engelleri aştı

Alanya Alaaddin Keykubat Koleji Lise ve Anaokulu Kampüsü öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi.

AKK'li öğrenciler engelleri aştı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylerle bir arya gelen AKK'li öğrenciler güne birlikte kahvaltı hazırlayarak başladı. Kahvaltının ardından hep birlikte oyunlar oynayan gençler, renkli görüntüler oluşturdu.

“ENGELLİ BİREYLER TOPLUMSAL OLARAK KABUL GÖRÜLMELİ”

4 yıl engelli öğrencilerin öğretmenliğini yaptıktan sonra Alaaddin Keykubat Koleji Anaokulu Koordinatörü olan Hüsniye Kıldırgıcı Baysal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapğsamında engelli öğrencilerle bir arada oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek “Engelli bireylerin toplumsal açıdan kabul görmesi için biz okul olarak velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte bir program gerçekleştirdik. Bu güzel günde bizlere vakitlerini ayıran tüm engelli öğrenci ve velilerine teşekkür ederim" dedi. Hoş bir sohbet eşliğinde geçen etkinlikte okul başkanı Betül Uysal'da "3 Aralık Engelliler Günü kapsamında bir araya geldiğimiz bu günde amacımız insanlara asıl engellerin düşüncelerde olduğunu göstermekti. Doğru şartlar altında engelli bireyler ile bir araya gelindiğinde yani onların zihinsel yada fiziksel farklılıklarının bir kusur olarak görmeyi bırakıp biraz empati kurarak birlikte vakit geçirdiğimizde her şeyin aslında olağan olduğunu göstermekti. Alaaddin Keykubat Koleji olarak bu düşünceyi daha fazla insana ulaştırıp engelli bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. Okulun PDR Uzmanı Onur Semerci konuya biraz daha psikolojik noktadan yaklaşarak düşüncelerini şu şekilde paylaştı "Alaaddin Keykubat Koleji öğretmen ve öğrencileri olarak 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında bir araya geldik. Bugün burada olmamızın asıl amacı ise engelli bireylere karşı ön yargı tabuları yıkmak ve onları topluma kazandırmak. Geleceğin umutla bakabilmeleri amacıyla tüm insanların engellilere karşı olan tutumun değişmesi gerektiğini inanıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

 

 

 

banner111

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83