Akkaya hakkında çıkan iddialara yanıt verdi

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya son günlerde basında hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Akkaya hakkında çıkan iddialara yanıt verdi

İşte o açıklama:

Son günlerde Mahmutlar Taksi Durağına ticari taksi aktarılması ile ilgili sadece tek bir gazete de yayımlanan haberler konusunda açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

banner111
İlçemize plaka tahdidi getireli 21-22 sene olmuştur. İlçemizde 21-22 sene önce turizme yönelik, discolar, restaurantlar vb tüm işletmeler merkezde yer alırken beldeler ise gelişmemiş durumda idi.

Daha sonra ki yıllarda beldelerin gelişmesiyle birlikte; odamız her daim merkezde zaten yoğun olan taksi sayısın beldelere gitmesini şehir içersindeki taksi yoğunluğunun azaltılmasını desteklemiştir.

Bu çerçeve de şehir merkezinden beldelere;

Okurcalar Taksiye sonradan 11 araç ilave

İncekum Taksi Tamamı sonradan (yeni Durak açımı)

Avsallar Taksi sonradan 6 araç ilave

Türkler Taksi sonradan 1+1 olmak üzere duraktaki araç sayısı kadar

Cikcilli Taksi Tamamı sonradan (yeni durak açımı)

Olive City Taksi Tamamı sonradan (yeni durak açımı)

Tosmur Taksi 5 araç ilave

Kargıcak Taksi Tamamı sonradan (yeni durak açımı )

Olmak üzere 100’e yakın taksi şehir merkezinden beldelere aktarılmıştır.

Yine daha önceden beldelerde faaliyet gösteren taksici esnafımız taksi yetmezmeliği durumu oluştuğunda da sayı artırımı yapmak isterse de onların muafakatını almak kaydıyla destek oluruz.

Özellikle Mahmutlar takside ve diğer beldelerde uygulanan sistem hem merkezdeki en zayıf halkayı güçlendirmekte,hem de beldesinde yıllarca faaliyet gösteren taksici esnaflarımızı mağdur etmemek üzere şekillenmektedir.

İlçemizde plaka fiyatları durakların iş yoğunluğuna göre oluşmaktadır. Bugün 250 bin-TL den başlayarak 450 bin-TL ye kadar taksi plakası fiyatı bulunmaktadır. İşleri iyi olan duraklarımızda taksi plakası yüksek işleri zayıf olan duraklarda da plaka fiyatı düşük bulunmaktadır.

Örneğin 250bin-TL lik işleri zayıf olan durağımızdan beldeye 1 veya 2 aracın gitmesi işleri zayıf olan durağı güçlendirmekte; beldeye giden 1 veya 2 taksinin işlerine de, geride durakta kalan arkadaşlar gitmektedir.

Diğer taraftan belde de uzun yıllar faaliyet gösteren taksici arkadaşlarımızda mağdur edilmemekte 2.inci taksiyi merkezden alarak beldeye götürmektedirler.

-CEZA YAZILMASI

Özellikle Mahmutlar taksiye durak harici çalışma diye Büyükşehir zabıtalarınca ceza yazılması akıllara ziyandır.

Şehir merkezinde geceleri ayakçı kullanarak, resmen turistleri soyan taksilere işlem yazılmasını,cezai işlem yapılmasını defalarca yazılı ve sözlü olarak iletmemize rağmen 3,5 yıldır kıllarını kıpırdartmayanlar, şimdi kendi belde sınırlarında kimseye zararı olmadan çalışan taksilere ceza yazmayı akıllarına getirmişlerdir. Şehir içersinde bu şekilde soyulan turistlerin vebali buradaki Büyükşehir Belediyesi yetkilileridir.

Diğer taraftan Mahmutlar taksi ile bu kadar uğraşılmasının Kargıcak Taksideki arkadaşlarımızın şikayetleridir. Kargıcak Taksiye de gaz veren arkadaş Büyükşehir Belediyesi Alanya hizmet biriminin şube müdürü İLYAS ŞİRİN’dir. Bu arkadaşımızın Kargıcak takside bir menfaatinin olduğunu açıkça düşünmekteyim. Çünkü bu şahıs rantı iyi bilmektedir. Tosmur Belediyesi yazı işleri müdürü iken C plakalı öğrenci servislerinin verilmesinin bitmesinin son 10 gününde, geçmişinde serviscilikle hiçbir bağlantısı olamamasına nazaran nasıl olsa belediye de kapanıyor diye batan geminin malları misali bir belediye yazısı ile tombaladan 32380 numaralı C plakası almıştır. Ve daha sonrada bunu iyi paraya satmıştır. Bir laf vardır:

‘’DERVİŞİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE ODUR.’’

Şahsım olarak beldelere yaklaşık 100 civarında taksi aktarılmasında oda başkanı olarak imzam bulunmaktadır. Beldere giden araç sahiplerinden hiçbirisi çıkıp Ali AKKAYA’ ya 50 krş para verdim veya Ali AKKAYA 50 krş rant elde etti diyemez.

Bende zihniyet olarak aynı zihniyette olsaydım açıkça söyleyeyim; taksi plaka tahdidinde 4-5 tane 131 şahin araba alır plaka tahdidine de sokardım. veya belde belediyeler kapanmadan çok samimi olduğum belde belediye başkanlarına rica etsem yazı alır C plakası olarak sonrada rant elde ederdim. Ama Allaha şükür bunların hiçbirini yapmadım.

Şahsım olarak Alanya daki taksicilerimizin iki ana sorunu vardır.

1- Denetim Eksikliği

2- Şehir merkezindeki taksi yoğunluğu

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 16:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83