Alanya 19 Mayıs'ta Göksel ile coştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin önderliğinde gerçekleşen etkinlikler, 19 Mayıs’ın şanına yakışır görüntülere sahne oldu. Etkinliklere katılan vatandaşlar önce Fener Alayı ardından da Göksel konseri ile coşkunun zirvesine ulaştı.

Alanya 19 Mayıs'ta Göksel ile coştu

 Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıl dönümü için hazırlanan etkinlikler, Alanya’da adeta birleştirici güç oldu. Saat 20.30’da Hükümet Meydanı’nında bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan on binler, 21.00’da Fener Alayına geçti. Fener Alayına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile kurum amirleri de katıldı. Alanya’daki Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla İskele yönünde yürüyüşünü gerçekleştiren coşkulu kalabalık, saat 22.00’da Alanya Belediyesi’nin organizasyonunda Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Göksel konseri ile eğlendi.

banner111
BAŞKAN YÜCEL: “BU COŞKU, BU HEYECAN HİÇ DİNMESİN”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 100. Yılında minnet ve coşkuyla kutluyoruz. Şanlı tarihimizin yazılmasında kahramanca mücadele eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bize bağımsız bir ülke bırakan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı istiklal meşalesini hiç söndürmeden geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve milli kimliğine sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere, ay yıldızlı bayrağımızı daha güçlü dalgalandırarak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeden, emin adımlarla yürüyeceksiniz. Bizim azmimizi, bizim ideallerimizi, bizim beklentilerimizi sizler çok daha yüksek burçlara taşıyacaksınız. Sizler Türkiye'nin istikbalisiniz, Türkiye'nin en büyük zenginliğisiniz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83