Alanya 1.Engellilik Araştırma Kongresine katıldı

1.Engellilik Araştırma Kongresine katıldı Alanya Belediyesi, İstanbul ve Hacettepe Üniversiteleri’nin işbirliği ile 24-25 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen, 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi'ne katıldı.

Alanya 1.Engellilik Araştırma Kongresine katıldı

 İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi'ne Alanya Belediyesi adına katılan Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi psikologu Esra Yemez, Engelsiz Kent Alanya sunumunu gerçekleştirerek, katılımcılara Alanya’daki engellilere yönelik çalışmaları anlattı. Ayrıca Akademik Araştırmalar Merkezi’nden Yaşar Yiğit Kaçmaz da kongreye katılanlar arasındaydı.

banner111
ENGELSİZ KENT YÖNETMELİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi psikologu Esra Yemez katılımcılara, Alanya Belediyesi'nin engelli birey ve yakınlarına yönelik yaptığı tüm çalışmaları anlattı. Katılımcılara, “Herkes İçin Alanya” projesi kapsamındaki projeler, uygulamalar ve çalışmalar aktarılarak, tüm vatandaşların sorunsuz bir şekilde yaşayabileceği bir kent oluşturmanın temel amaç olduğu vurgulandı. Özellikle “Engelsiz Kent Yönetmeliği” katılımcılar tarafından büyük ilgi görürken, yönetmeliğin birçok yerel yönetim ve kuruluşa öncülük yapabilecek nitelikte olduğu görüşü paylaşıldı. 

Kongrede, birçok öğretim üyesi ve akademisyen engellilik alanında yaptığı araştırmaları paylaştı. Yapılan projeler ve örnek uygulamalar ile engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları gidermek için uygulanan uygulamalar ve farklı bakış açıları değerlendirildi.




Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83