Alanya ADD'den 19 Mayıs açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Alanya ADD'den 19 Mayıs açıklaması
ADD Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş'ın mesajı şu şekilde:

19 Mayıs, Osmanlı topraklarında işgal ve paylaşımlara karşı mevcut saltanat ve hilafet makamı ile hükümetin kayıtsız kaldığı, hatta işgalcilerle işbirliği yaptığı bir ortamda, Türk milletinin istiklaline ve istikbaline önderlik edecek olan Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günüdür.

19 Mayıs 1919, tarihten silinmek istenen Türk ulusunun yeniden doğduğu, dünyada emperyalizme karşı kesin bir başarıyla sonuçlanan ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı gündür. Bugün,1933 yılından bu yana Türk Gençliği tarafından bayram olarak kutlanmaktadır.

Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.

Geleceği kuracak ve yaşatacak olan gençlerimize her zaman önem ve değer veren Atatürk, Cumhuriyet’i en iyi biçimde koruyup kollayacağına inandığı gençlere emanet etmiş, böylelikle de Türk Gençliği’ ne güvenini göstermiştir.

Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki, Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir.

Bugün Atatürk ve Cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler, her fırsatta ve her ortamda hiç çekinmeden, bir yerlerden cesaret alarak ve yaptıklarının hesabının sorulmayacağı düşüncesiyle Atatürk’e, yakınlarına ve devrimlerine saldıranlar, o ışığın şiddeti ve gücüyle tarihin çöplüğünde yer alacaklardır. Atatürk ve onun eserleri gençlerin omuzun da sonsuza değin yaşamaya devam edecektir.

Mustafa Kemal Atatürk, 98 yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve Batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. Onun için 19 Mayıs’ın 1919'un 98 nci yılında ve Derneğimizin 28. kuruluş yıldönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla onbinlerce umutlu, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramını kutluyor, Atamızı ve Ulusal kurtuluş mücadelemizde emeği geçen gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Saygılarımızla

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83