Alanya Atasını unutmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü Alanya’da törenle anıldı.

Alanya Atasını unutmadı
Alanya 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etklinlikleri Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Antalya Büyükşehir Belediyesi alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 09.05’de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile anıt önündeki tören sona erdi. 

ANMA ETKİNLİKLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçildi. Burada ilk olarak Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı sergi ziyaret edildi. Ardından salona geçilerek başlatılan törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

“ATATÜRK BÜYÜK BİR KOMUTANDI”

Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karataş kürsüye geldi. Karataş; “Atatürk'ün aramızdan ayrılışı Türk milletini derinden sarmıştır. Atatürk büyük bir komutandı. Atatürk yapılması zor devrimler gerçekleştirmiş, Cumhuriyeti kurmuş, ülkesine çağ atlatmıştır. 10 Kasım'lar Atatürk'ün düşüncelerinin daha iyi anlaşılıp fikirlerinin tatbik edileceği günler olmalıdır.” dedi.

“UFKUNUZU GENİŞ, HEDEFİNİZİ BÜYÜK TUTUN”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Derya Karagülle şöyle konuştu; “Atatürk savaşlardaki başarılarıyla

büyük bir komutan, yönetimiyle büyük bir devlet adamı. Mustafa Kemal olmak zordur. Mustafa Kemal demek zoru başarmak demek. Atatürk'e vereceğiniz en büyük şey çağdaşlık yolunda ilerlemek demek. Ufkunuzu geniş hedefinizi büyük tutun”.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Aynı lisenin bir öğrencisi tarafından yapılan konuşma sonrasında sunulan oratoryo gösterisi, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 10:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83