Alanya Belediyesi elektrik üretip, kar ediyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in en önemli projelerinden biri olan Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimine 11 Temmuz 2017’de başlanmıştı. Alanya Belediyesi, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ye 11 Temmuz-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında, 51 günde satılan 763.072 KWH elektrik enerjisi karşılığında 356.086,00 TL gelir elde etti.

Alanya Belediyesi elektrik üretip, kar ediyor
Alanya Belediyesi’nin Toslak Mahallesi’nde 94 dönümlük alanda hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nde üretilen elektriğin satışından ilk gelir elde edildi. Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali’nde üretimine 11 Temmuz’dan itibaren başlanan elektrik, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’ye satılmaya başlandı. Alanya Belediyesi, 51 günde üretilen 768.072 KWH’lık elektrik enerjisi karşılığında CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’ye 356.086,00 TL’lik ilk gider faturasını kesti.

YÜCEL: “3 YILLIK MÜCADELEMİZİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

Bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçiren ilk ve tek kamu kurumu olduklarını söyleyen Başkan Yücel, Projenin GES-1, GES-2 ve GES-3’ten oluşan ilk etaplarında elektrik ürettiklerini ve üretilen elektrik enerjisinden maddi gelir elde etmeye başladıklarını açıkladı. Üretken Belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yücel; “Göreve geldiğimiz ilk günlerde başlattığımız çalışma ile 3 yıldır verdiğimiz mücadelenin ve emeklerimizin meyvelerini almaya başladık. Mutluyuz, gururluyuz. GES Projemizi hayata geçirdik ve artık sattığımız elektrik enerjisinden para kazanıyoruz. Alanya Belediyesi’ni tasarruf ederek gelişen ve büyüyen bir belediye haline getirdik.” dedi.

“GÜNDE ORTALAMA 7-8 BİN TL’LİK ÜRETİM YAPIYORUZ”

Güneş Enerji Santrali Projesi’nin 3 MW’lık ilk etabını 10 Milyon 41 bin TL’ye ihale ettiklerini belirten Başkan Yücel, Güneş Enerjisi’nden şu ana kadar günde ortalama 7.000 TL’lik üretim yaptıklarını ifade etti.  Başkan Yücel; “Toplamda 5 MW gücündeki GES Projesi için yola çıkan Belediyemiz, ilk etapta 3 MW elektrik üretmeye ve CLK’ya faturalandırmaya başladık.” diye konuştu.

“GES-4 VE GES-5 PROJE ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

GES Projesi’nin etap etap devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Yücel; “GES-4 Projemiz içinde hazırlıklarımızı, gerekli izinlerimiz ve alt yapımızı tamamladık. İhale hazırlıklarımızın devam ettiği, 410 KW’lık GES-4 projemizi 2018 yılı başına kadar faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.  GES-4 santralimizde üretim gerçekleştirildiğinde ise belediyemiz elektrik ihtiyacını tamamen GES’lerden karşılayacak. Enerji maliyetlerinde çok önemli ölçülerde tasarruf sağlayacağız. GES-5 ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 2 yıl içerisinde GES-4 ve GES 5’i de hayata geçirip, hem belediyemizin elektrik ihtiyacını tamamen santrallerimizden karşılayacağız hem de belediyemiz elektrik enerjisinden ilave gelir elde edecek.” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83