Alanya Belediyesi'nden bayram hazırlığı

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kent genelinde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bayram öncesi şehri pırıl pırıl yapan Temizlik İşleri ekipleri, bayramda izin kullanmadan 600 personel ve 147 araç ile mesai yapacak.

Alanya Belediyesi'nden bayram hazırlığı
İSKELE CADDESİ VE MERKEZ CADDELER YIKANIYOR

Çalışmalar kapsamında İskele Caddesi Rıhtım Şelale önü, belediye ve kaymakamlık çevresi temizlenerek yıkandı. Temizlik çalışmalarının alt geçitler, yıkama işlemine ihtiyaç duyan cadde, sokak ve ören yerlerinde devam edileceği açıklandı.

Ayrıca Kurban Bayramı boyunca geri dönüşüm toplama hizmeti de devam edecek. Zortaş Geri Dönüşüm 125 personel ve 25 geri dönüşüm aracı, Alanya Geri Dönüşüm ise; 25 personel ve 7 geri dönüşüm aracı ile hizmet verecek.

Toplamda Temizlik İşleri Müdürlüğü 147 araç ve 600 personel ile bayram süresinde Alanya’ya kesintisiz hizmet sunacak. 

2 ADET ÇÖP TAKSİ KİRLİLİĞE ANINDA MÜDAHALE EDECEK 

Temizlik işlerinin gece ve gündüz çalışmalarına süpürge makinesi destekli devam ettiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kent genelinde bayram hazırlıklarımız devam ediyor. Bu kapsamda temizlik işlerimiz merkezi caddeleri, alt geçitleri, yer altı konteynerlerını temizledi ve temizlenmeye devam ediliyor. Bayram boyunca artan kent nüfusu dolayısıyla şehir merkezindeki turistik caddelerde yaşanabilecek kirliliğe çöp taksilerle anında müdahale edeceğiz.” dedi

KURBAN ATIKLARINI SOKAĞA ATMAYALIM

Vatandaşların kurbanlarını belediyenin belirlediği kesim yerlerinde kestirmeleri konusunda uyaran Başkan Yücel, “Bu mübarek bayramda kurban kesme ibadetimizi yerine getirirken çevreyi kirletmeyelim. Bu konuda özelikle Kurban atıkları pis görüntü, sinek ve koku oluşumunu önlemek için mutlaka poşetleyerek atılmalı. Kurban atıklarının bahçe gibi yerlere boş arazilere atılmasını engelleyelim. Daha temiz bir Alanya için kirletmeyelim kirletenleri de uyaralım.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 15:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83