ALANYA BELEDİYESİ'NDEN EXPO'DA İPEK BÖCEĞİ TANITIMI

Antalya Expo 2016 ‘da açılan Alanya Belediyesi İpek Atölyesi’nde ipek böceğinin tanıtımı, ipek iplik çekimi ve dokuma tezgahında dokuma uygulaması gelen ziyaretçilere bire bir anlatılarak uygulamalı olarak gösteriliyor.

ALANYA BELEDİYESİ'NDEN  EXPO'DA  İPEK BÖCEĞİ TANITIMI

 23 Nisan 2016 tarihinde açılan Antalya Expo 2016 ‘da endüstri bitkileri alanında Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan İpek Atölyesi ve Muz Lifi Atölyesi stantları yoğun ilgi görüyor. 

banner111
1 ay gibi kısa bir sürede başta okullar olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrayan atölyeler ziyaretçiler tarafından yakından takip ediliyor. Expo 2016’nın açılışından itibaren bugüne kadar muz lifi atölyesini 6.807 kişi, ipek atölyesini 7.245 ziyaret etti. 

İpek Atölyesi’nde  ayrıca  ipek böceğinin tanıtımı, ipek iplik çekimi ve dokuma tezgahında dokuma uygulaması gelen ziyaretçilere bire bir anlatılarak uygulamalı olarak yapılıyor.  Stantta ayrıca ipek böceği de yetiştiriliyor.  Alanya Belediyesi, “Dut ağacından dokuma tezgâhına” adıyla yürüttüğü projeyi Expo 2016 Antalya Sergi Alanı’ndaki İpek Atölyesi’nde ziyaretçilere sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83