Alanya Belediyesi'nden kaçak yapıya geçit yok

Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Oba Mahallesi’nde tespiti yapılan ve çay bahçesi olarak işletilen kaçak yapı, Fen İşleri ekipleri tarafından yıkıldı.

Alanya Belediyesi'nden kaçak yapıya geçit yok
Alanya Belediyesi kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor. Oba Mahallesi Hacıkadiroğlu Caddesi’nde yer alan, Alanya Belediyesi’ne ait Kültür ve Sosyal Tesis Alanı olarak ayrılmış alana ilgili şahıs tarafından 31.12.2017 tarihinden sonra usulsüz yapı kayıt belgesiyle yapılan kaçak yapı yıkıldı.

BAKANLIK USULSÜZ BELGEYİ İPTAL ETTİ, EKİPLER YIKIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

Alanya Belediyesi’nin elinde resmi kayıtlar olmasına rağmen 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. Maddesi’ne istinaden usulsüz alınan yapı kayıt belgesi ile yaptırıldığı anlaşılan ve çay bahçesi olarak işletilen kaçak yapı kanuna aykırı beyan ve işleminden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapı kayıt belgesi iptalinin ardından yıkıldı.

KASAPOĞLU: “KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediye Başkanımız Sn. Adem Murat Yücel’in talimatlarıyla Alanya’da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Oba Mahallesi Hacıkadiroğlu Caddesi’nde 31.12.2017 tarihinden sonra usulsüz evrakla yapılan kaçak yapının tespiti yapılarak ilgili Bakanlığa havale ettik. Ardından Bakanlık yetkilileri de konuyu inceleyerek belgenin usulsüz olduğuna kanaat getirerek belge iptal edildi. Ekiplerimizde akabinde yıkım işlemini gerçekleştirdi. Kaçak yapılarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek ve Şehrimizde bu tür yapılaşmalara taviz vermeyeceğiz.”

Yıkım işlemi Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü denetiminde, Emniyet Güçleri nezaretinde Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. 













Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83