Alanya Belediyesi'nden ücretsiz kurban kesim hizmeti

Alanya Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların hayvanlarını sağlıklı ortamda kestirmeleri için geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da Alanya’nın 5 noktasında kurban kesim merkezi oluşturdu.

Alanya Belediyesi'nden ücretsiz kurban kesim hizmeti
Alanya halkının ve ilçede tatillerini geçirecek misafirlerimizin Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi konusunda gerekli tedbir ve düzenlemeleri alan Alanya Belediyesi toplam 5 noktada kurban kesim yeri belirledi. Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı, Çıplaklı, Doğu’da Mahmutlar Şantiyesi, Batı’da Payallar Hizmet Noktası’nda kurban kesim hizmeti verilecek.

KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ VERİLECEK

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilecek kesim hizmeti ile vatandaşlar son derece hijyenik ve sağlıklı alanlarda, İslami kurallara uygun olarak her bir kurbanlık için fiş alarak veteriner kontrolünde, uzman kasaplar tarafından kurbanlıklarını kestirebilecekler. Ayrıca kurbanlarını kestirmek için bekleyen vatandaşlara sabah kahvaltısı öğleyin de kavurma ve ayran ikram edilecektir.

BAŞKAN YÜCEL: “DİNİMİZE VE KENTİMİZE UYGUN DAVRANALIM”

Vatandaşların, belirlenen kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kestirmelerini sağlık ve çevre açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Mübarek Kurban Bayramı dinimiz için çok önemli bir gün. Vatandaşlarımız kurbanlarını, hizmete açtığımız kesim yerlerinde hayvanlara eziyet etmeden, sağlıklı bir ortamda, usta kasaplar eşliğinde ücretsiz olarak kestirebilirler. Çevremizi ve denizlerimizi kirletmeden dinimizin gereklerini yerine getirmek biz Alanyalılara yakışan bir davranıştır. Vatandaşlarımızı verdiğimiz bu hizmetten faydalanmaya davet ediyor ve sokak aralarında kurban kesmemelerini rica ediyoruz. Şimdiden hepimiz için bereketli, huzurlu ve mutlu bir bayram olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83