"Alanya Belediyesi Türkiye'ye örnek çalışmalar yaptı"

Alanya Belediyesi yılın son meclis toplantısında konuşan Başkan Yücel, Alanya’nın menfaatleri doğrultusunda vermiş oldukları destekten dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

"Alanya Belediyesi Türkiye'ye örnek çalışmalar yaptı"

Alanya Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Erol Fazlıoğlu, Ahmet Büküş, Ertuğrul Akay, Gökçen Nazifoğlu, Yusuf Hastürk, Mustafa Keşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Eray Erdem, Nefise Develioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kerim Aydoğan, Garip Kodal ve Mehmet Ali Tekin mazeret bildirerek toplantıya katılım sağlamazken, geçtiğimiz günlerde MHP üyeliğinden istifa ederek İYİ Parti'den Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez de meclis toplantısına katılmadı.

 ALANYA BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN ÇALIŞMALAR BAŞLATTI’

Meclis gündemine geçilmeden söz alan grup sözcüleri toplantında alınacak olan kararların Alanya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu. İlk söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü, Kerim Başkaptan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmakta, daha doğrusu farkındalığının daha iyi algılanması için kutlanmakta. Bunun içinde Alanya Belediyesi 2 binli yıllardan itibaren Türkiye'ye örnek olan bir çalışma başlatmıştı, bu çalışmanın sizler tarafından da ciddi anlamda devam ettiriliyor. 5 Aralık 1934'te Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmişti. Kadınlar demokrasilerin vazgeçilmezidir. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde meclisimizde daha fazla kadın meclis üyesi görmek ümidiyle alacağımız kararların tüm Alanya'ya hayırlı olmasını dilerim" dedi.

'FİZİKİ ENGELLERİN DEĞİL KALPLERDEKİ ENGELLERİ AŞMALIYIZ'

CHP'li Erdoğan Toktaş ise, "Öncelikle MHP'den tekrardan aday gösterilen sayın belediye başkanımıza başarılar diliyorum. Aynı zamanda İYİ Parti'den aday gösterilen meclis üyesi arkadaşımız Abdullah Sönmez ve gerek ittifak, gerek bireysel olarak seçime katılacak olan adaylara başarılar diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Onların günlük hayatta karşılaştıkları olaylar sadece onların değil hepimizin sorunlarıdır. Engelli insanlarımızın farkına varmalı ve onlarla birlikte yaşadığımı unutmamalıyız. Onları sadece bir değil her zaman hatırlamalıyız. Fiziki engellerin değil kalplerdeki engelleri aşmalıyız. 5 Aralık kadınlarımızın hakkı olan seçme ve seçilme hakkının teslim edildiği tarihtir. Daha önceki toplantılarda da söylediğim kadınlarımız haklarını aramalıdır. Önümüzdeki yerel seçimlerde de Alanya Belediye Meclisi'nin yarısının kadın meclis üyeleriyle temsil edilmesini temenni ediyorum. Kadın arkadaşlarıma tekrar söylüyorum, hak verilmez hak alınır. Haklarınızı alın" diye konuştu.

'ALANYA'NIN ÖZELLİĞİ'

banner111

MHP'li Mustafa Tuna da, "Toplantıda alacağımız kararların Alanya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum. Alanya'mızda bunun 20 yıl önce farkına varılması da Alanya'nın insanının ve kurumsal kimliğini taşıyan belediyesinin de bir özelliği olduğunu dünyaya duyurmak istiyorum. Ben bunu dünyadan Alanya'ya gelen engelli insanların bire bir yaşadıkları sürede bunun farkında olduklarını görüyorum. Belediye'mizin yaptığı çalışmaların yerinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 5 Aralık dünya kadınlar günü nü de kutluyorum" dedi.

YÜCEL, MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Yücel ise, "Herkes yaşanılabilir bir Alanya hedefiyle, engelsiz yaşam merkezimiz, engelsiz yaşam atölyelerimiz, engelsiz araçlarımız ve engelsiz kent çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın her daim yanındayız. Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz şehirde hiç bir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşamları bizim en büyük gayelerimizden birisidir. Alanya Belediyesi olarak engelsiz bir şehir projesini bu günlere getirdiğimizi sadece ulusalda değil uluslarasın da kendimizi örnek gösterdik. Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen bir engelsiz kent sempozyumunda da Türkiye'den 3 belediyeden birisi olarak Alanya Belediyesi davet etmeleri bizim bu konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu gösteriyor. Bu başarılarımızı ve insan odaklı çalışmalarımızı daha da artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının veriliş yıldönümünü kutlayan Yücel, "Tüm kadınların sosyal yaşamda ve siyasette daha çok var olmasını destekliyorum. Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının toplamdaki yerinin güçlendiği bir dünya diliyorum. Alacağımız kararların tüm Alanya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından gündem maddeleri belediye meclis üyelerinin oylarıyla tek tek ibra edildi. Toplantı sonrasında bir konuşma yapan Başkan Yücel, "2018 yılı içerisinde Alanya'mızın menfaatleri doğrultusunda vermiş olduğunuz desteğinizden ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 2019'un il meclisi 8 Ocak günü saat 14.00'de meclis toplantımızda buluşmak dileğiyle" diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83