Alanya Belediyesi uyardı: Sahil bantları, mesire alanları yasak!

Alanya Belediyesi uyardı: Sahil bantları, mesire alanları yasak!
Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca, koronavirüsle mücadele sonuçlanıncaya kadar il genelinde orman alanları, sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik yapılması, balık tutulması, spor, yürüyüş vb. faaliyetler yasaklandı. Alanya Belediyesi ise sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları yasaklara uyulması konusunda uyardı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını ile ilgili alınacak tedbirler hususunda 27 Mart Cuma akşamı yaptığı açıklamalar ve İçişleri Bakanlığı'nın 27 Mart 2020 tarihli 'Koronavirüs Tedbirleri' başlıklı genelgesi çerçevesinde yeni tedbir kararları alındı. 27 Mart Cuma akşamı olağanüstü toplanan Kurul, Dünya Sağlık Örgütü'nce çok tehlikeli pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemenin en temel yolunun, vatandaşların evlerinde sosyal izolasyona geçmeleri olmasına karşılık, başta gençler ve orta yaştaki vatandaşların virüsün etki alanı içinde olmadıkları duygusuyla yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde olduklarına dikkat çekti.

EVDE KALMA DUYGUSUNU ZAAFA UĞRATIYOR

Virüsün 65 yaş ve üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşları daha çok etkilemekle beraber tüm yaş grubundaki vatandaşların sosyal hareketliliğinin virüsün yayılmasını hızlandırdığı belirtilen Kurul kararında, sahil bantları, mesire, piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeniyle çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğrattığı kaydedildi.

YASAKLAR CUMA GECESİ BAŞLADI

Toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği nedeniyle, park, bahçe, sahil ve mesire alanlarında spor ve yürüyüş vb. faaliyetlerin de yasaklanması zarureti görüldüğü belirtildi. 27 Mart 2020 Cuma gününü 28 Mart 2020 Cumartesi gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00'dan başlamak üzere, virüsle mücadele sonuçlanıncaya kadar il genelinde orman alanları, sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik yapılması, balık tutulması, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.

ŞEHİRLERARASI SEYAHATE İZİN ŞARTI

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci maddesi uyarınca, şehirlerarası seyahatlerin Valilik'ten izin alınması kaydıyla yapılabileceğine karar verildi. Yasaklanan hususların uygulamasının, takip ve denetimini genel kolluk ve belediye zabıta teşkilatları ile Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerince koordineli bir şekilde yapılacak.

SOKAKTAKİ VATANDAŞLAR UYARILACAK

Yasaklarla ilgili belediye merkezi anons sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak yapılacak yayınlarla vatandaşlara gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için uyarılar yapılacak. Kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkları halde sosyal hareketlilik içinde olan vatandaşların evlerinde kalmaları konusunda uyarılmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi de kararlaştırıldı.

PARA VE HAPİS CEZASI VAR

Kurulun aldığı kararlara uyulmaması halinde, daha önce de açıklanan ve her seferinde ayrı olmak üzere toplam 3 bin 542 TL para cezası ile iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile ilgili gerekli idari ve adli işlemlerin yapılacağı da kaydedildi. İşyerleri ve firmalar hakkında da ilgili mevzuat uyarınca gerekli yaptırımların uygulanacağı açıklandı.

ALANYA BELEDİYESİ UYARDI

Alanya Belediyesi ise alınan yeni kararların ardından sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşı uyardı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:“Covid 19 salgını nedeni ile sahil bantları, mesire, piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetler yapmak içişleri bakanlığı kararı ile yasaklanmıştır. Toplum sağlığımız açısından tüm vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları çok büyük önem arz etmektedir. Tüm halkımıza duyurulur.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2020, 13:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83