Alanya Belediyesi’nin stratejik planında % 90'lık başarı

Alanya Belediyesi’nin Eylül ayı devam meclisi yapıldı. Stratejik planın oylandığı meclis toplantısında plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Alanya Belediyesi’nin stratejik planında % 90'lık başarı
Alanya Belediye Meclisi, Eylül Ayının 2. oturumunu gerçekleştirdi. 2020-2024 Stratejik Planı'nın görüşüldüğü mecliste, plan oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste aynı zamanda 2015-2019 stratejik planının yüzde 90'ının gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Alanya Belediye Meclisi, Adem Murat Yücel'in başkanlığında 2. oturumu gerçekleştirdi. Meclise, Nuri Tokuş, Meliha Aras, Paulina Müftüoğlu, Alper Birer, Hacı Mevlüt Zavlak, Alper Kan, Hasan Basar, Hasan Can Kamburoğlu, Erkan Demirci, Nazmi Zavlak, Yılmaz Bağışlar mazeretli olarak katılmadı. 2020-2024 Stratejik Planı'nın görüşüldüğü mecliste, plana ilişkin detaylar verildi. 2020-2024 Stratejik Planı'nın oylamaya sunulduğu mecliste, İYİ Parti ve CHP grubu çekimser oy kullanırken, MHP ve AK Parti'nin kabul oylarıyla plan meclisten geçti.

YENİ SİSTEME GÖRE HAZIRLANDI

Prof. Dr. Süleyman Uyar, geliştirilen Stratejik Planla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Uyar, yeni planın Cumhurbaşkanlığı sistemine göre hazırlandığını belirterek, "Yeni stratejik planı Cumhurbaşkanlığının yeni sistemine göre oturttuk. Dolayısıyla hazırlık sürecinde bazı kavramlar konusunda herkeste bir belirsizlik bir kafa karışıklığı vardı. Çünkü birçok hususu yeni olduğu için belirsizlikler meydana geldi. Ancak biz taşları yerine oturttuk. Eski stratejik planın hiçbir noktasında müdahale edilmezken, yeni sistemde sayfa sayısından tutunda amacın ve hedefin sayısına, kaç tane amacım ve hedefi zikr edileceğine kadar kısıtlama konulmuş. Hal böyle olunca bizim eskiden yapmayı düşündüğümüz ve yapmak istediğimiz birçok hususu yeni planda genel bir cümle içerisinde geçip, onların detayını performans göstergesinde göstermemiz gerekiyor idi. Belki en büyük yenilik ve tartışılan mevzu buydu" dedi.

HERKESİN FİKRİ ALINDI

Planı hazırlarken, herkesin görüşünü ve fikrini aldıklarını ifade eden Uyar, "Planın hazırlık sürecinde Alanya'daki tüm sivil toplum örgütlerine, belediyedeki çalışanlarımızdan 820 üzerindeki kişiye anket yaparak görüşlerini aldık. Üniversitelerde dahil onlarla yazışmalar yaparak demoyu oluşturduk. Uzun bir sürecin ardından en son siyasi partili arkadaşlarımızla bir araya gelerek son şeklini vermiş olduk" dedi.

'PLANIMIZ ÖRNEK OLDU'

Hazırlanan planın diğer beledilere de örnek olduğun ifade eden Uyar, "Diğer belediyelerle de ki arkadaşlarımıza planın benzerini gönderdiğimiz zaman 'biz böyle bir şey yapmamıştık, bu plansa bizimki rapor gibi bir şey' dediler. Şu anda bunu örnek alıp bazı belediyeler planlarının son halini bizim planımıza göre uydurmaya çalışıp revize ediyorlar. Bu anlamda başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

YÜZDE 90'LIK BAŞARI

Geçen yılın stratejik planının yüzde 90'ının gerçekleştirildiğini ve başarılı bir tabloya imza atıldığını ifade eden Uyar, "Geçen yılın stratejik planını nerelerini başardığımızı, nerelerini başaramadığımızı detaylandırdık. Yaklaşık yüzde 90 civarında bir başarı yakalanmış. Az başarılı olunmuş yüzde 10'luk kısımın sebebi olarak ise birimlerde değişiklikler olması, birimlerin görev tanımlarının değişmiş, bazı açılarda mevzuat değişiklikleri olmuş bazılarında ise dışarıdan bir kurumla işbirliği içerisine girilmesi ama kurumdan talep gelmediği için de boşta kalmış olması gibi etkenler" dedi.

'BU BAŞARIYA ŞAPKA ÇIKARTIRIM'

Geçen yılın stratejik planının yüzde 90'ınını başarmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Yücel, "Bir uçak krizi oldu biliyorsunuz sanki Alanya'nın başına düşmüş gibi oldu ve ekonomik sıkıntılar yaşandı. Ülkede darbe oldu, bunlara benzer birçok olumsuzluklar olmasına rağmen 2015-2019 stratejik planının yıl  ortalamasını yüzde 90'lara getirebildiysek Alanya Belediyesi olarak, ben buna şapka çıkartırım, ayakta alkışlarım. Bundan sonraki hedefimiz de en az bu kadar olacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yeni stratejik planımızda geçen dönemdeki gibi üzerine çıkmak nasip olur bu ekibin fazlasını başaracağına eminim" dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83