Alanya! Bu sergi kaçmaz

Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü el sanatları kurslarına devam eden kursiyerlerin hazırladığı El Sanatları Sergisi yarın saat 14.00’te Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Alanya! Bu sergi kaçmaz
Alanya Belediyesi’nin merkez ve mahallelerde oluşturduğu atölyelerde kurslara katılan kursiyerlerin farklı dallarda yıl boyu yaptığı el sanatlarının sunulacağı bir sergi açılıyor. Alanya merkezde yer alan Hanımeller 1 ve Hanımeller 2 atölyelerinin yanı sıra Okurcalar, Avsallar, Çıplaklı ve Cikcilli mahallelerinde 9 usta öğretici tarafından verilen kursların neticesinde çıkan bir birinden değerli el emeği göz nuru işler, yarın düzenlenecek sergide görücüye çıkacak. Sergide el nakışı, kanaviçe, ipek kozası çiçek, giyim, örgü, süs bebekler, makine nakışı, tel kırma, ahşap boyama ve çeyiz kutusundan oluşan zengin eserlerin yer aldığı bir sergi açılacak. 

BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL VATANDAŞLARI SERGİYE DAVET ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 10 Nisan yarın saat 14.00’te Kültür Merkezi’nde açılacak sergiye tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yücel, “Alanya’nın geleneksel el sanatlarını araştırmak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Alanya merkez ve çevre mahallelerde kurduğumuz atölyelerde el sanatları kursu düzenliyoruz. Kursiyerlerimizin bir yıl boyunca çeşitli dallarda yaptığı el emeği göz nuru eserlerin güzelliklerini yarın açacağımız sergiyle paylaşacağız. Tüm vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yıl Sonu El Sanatları Sergisi 12 Nisan tarihine kadar açık kalacak

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83