'ALANYA BÜYÜKLERDEN DAHA BÜYÜK'

2015 Nüfus istatistikleri belli olduktan sonra, Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven Alanya nüfusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ALANYA BÜYÜKLERDEN DAHA BÜYÜK'

Tanrıseven'in değerlendirmesi şu şekilde;

banner111
'Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı nüfus verilerini açıkladı. Antalya 2 milyon 288 bin nüfus ile Türkiye nüfusunun % 2,9'unu barındırıyor ve 5. büyük il. Alanya'nın nüfusu ise 291.643. Geçen yıl nüfus 285 bindi. 19 ilçesi olan Antalya'daki 9 ilçenin nüfusunun toplamı Alanya'nın nüfusunun altında kalıyor. Alanya, 22 ilden büyük. Bu illerin her birinin ayrı ayrı il merkezleri, ilçeleri, beldeleri ve köyleri dahil toplam nüfusu Alanya'nın nüfusunun altında kalıyor. Aynı şekilde Alanya, Büyükşehir olmayan 51 vilayetin 45'inin merkez nüfusundan daha büyük. Keza Alanya 4 Büyükşehir'in (Muğla, Aydın, Ordu ve Mardin) merkez ilçelerini nüfusta geride bıraktı. Böylece Alanya'nın ilçe olarak nüfusu 49 vilayetin merkez ilçesinden daha büyük.' dedi.

ALANYA'DA HER ZAMAN BÜYÜK FIRSATLAR OLACAK

Alanya vergi gelirlerinde 44 ilden daha büyük; SGK iş hacmi bakımından ise 50 vilayetten daha büyük. 
Alanya'nın gücü; nüfusunun, ekonomisinin ve istihdam imkanlarının büyüklüğünde yatıyor. Karamsarlığa gerek yok; Alanya'da her zaman büyük fırsatlar ve imkanlar olacak. Geleceğe umutla bakalım.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83