"Alanya çağdaş temiz ve gerçek turizm beldesi olacak"

Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ilçelerinin katı atıklarını bertaraf edecek Alanya Türker Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin temeli Alanya’da atıldı.

"Alanya çağdaş temiz ve gerçek turizm beldesi olacak"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Vali Münir Karaloğlu’nun katıldığı Alanya Türkler Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin temel atma törenine ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Murat Adem Yücel de katıldı.

Yeni Türkiye’ye Bu Yakışır

Törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yıllardır beklenen katı atık tesisinin temelini attıklarını söyledi. Başkan Türel'in Gazipaşa'dan Kaş'a kadar bu yıl büyük hizmetler yaptığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Antalya'mıza ve Alanya'mıza yaptığı hizmetler için çok teşekkür ederim"  şeklinde ifadeler kullandı.

Çağdaş Temiz ve Gerçek Turizm Beldesi

Temel Atma Töreninde şehirlerin göçlerle büyüdüğüne dikkat çeken Vali Karaloğlu: "Şehirlerimiz büyüdükçe, milli gelir seviyemiz arttıkça insanların ürettiği atık çöp miktarı da artıyor. 90'lı yıllarda Türkiye çöpünü, atığını vahşi depolardı. Artık depolama yok tam manasıyla bertaraf var. Bu tesis çöpü atığı ekonomik değere dönüştüren ve tamamen bertaraf eden çok çağdaş üçüncü nesil bir yatırım bu yatırım. Emeği geçen başkanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz yüklenici firmaya teşekkür ederim. Alanya çevre açısından daha çağdaş temiz ve gerçek turizm beldesi olacak." dedi.

Çöp Altındır

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Alanya'nın kangrenleşmiş sorunu olan çöp depolama sorununu kökten çözecek bir adımı atıklarını söyledi. Yurt dışına gittiklerinde bu tesislere imrendiklerini, kapılarında 'Çöp Altındır' yazdığını kaydeden Türel, "Tesislerin içine girdiğimizde çöpün neden altın olduğunu çok daha iyi idrak ediyorduk. Bir taraftan çöpten elektrik elde ediliyor, gübre elde ediliyor, geriye kalan son tortusu çimento fabrikalarının yakıtı haline getiriyor. Böylelikle çöp yüzde yüzü bertaraf ediliyordu. Biz de bunu şimdi Antalya'da yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atılmasıyla tören son buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 16:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83