Alanya Çocuk Festivali hız kesmeden sürüyor

Alanya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya Uluslararası Çocuk Festivaliyle coşkuyla kutlanıyor. Alanya Kültür Merkezi’nde bir hafta sürecek festivalde okullar tarafından çeşitli ekip gösterileri gerçekleştiriliyor. Semazen gösterisi, halkoyunu gösterisi, dans ve işaret gösterileri, ritm show gibi çeşitli etkinliklerle çocuklar gün boyunca eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Alanya Çocuk Festivali hız kesmeden sürüyor
“Atık Malzemeden Tasarım Yarışması” 1. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında finalini Kültür Merkezi’nde yaptı. Çevreci Kent Alanya olgusunun desteklenmesi ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek için öğrenciler geri dönüşümü mümkün olan atık malzemelerden tasarlamış oldukları çalışmaları sergiledi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışma sonunda yapılan değerlendirme ile İlkokullar arasında Nimet Alaettinoğlu İlkokulu’ndan Hikmet Feyza Kandemir birinci, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu’ndan Melike Naz Gülbil ikinci, Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu’ndan Rümeysa Çağlar üçüncü oldu. Ortaokulu kategorisinde ise; Mahmutlar İmam Hatip Ortaokulu’ndan Elif Sultan Kılıç birinci, Cikcilli Mehmet Emine Öncü Ortaokulu’ndan Yunus Emre Bülbül ikinci ve Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Ortaokulu’ndan Sudenaz Muti üçüncü oldu.

ÇOCUKLAR “SİHİRLİ KÖPEK” TİYATRO GÖSTERİMİYLE EĞLENEREK SEVGİ VE PAYLAŞIMI ÖĞRENDİ

Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından Sihirli Köpek Çocuk Oyunu gerçekleştirildi. Çocuklar oyunu izlerken hem eğlendi hem de dostluk, sevgi ve dayanışmayı öğrendi. Oyunun sonunda Kültür Merkezi Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksuya günün anısına hediye verdi.

KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

29 Nisan’a kadar devam edecek olan çocuklara yönelik kitap fuarı çocuklar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün saat 21.00 a kadar devam eden fuarda 24 yayınevi yer alıyor.  Öğrenciler kendilerine önceden dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla fuardan istedikleri kitabı alıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83