Alanya'da 15 okul kantinine ceza ve idari işlem yapıldı

Alanya'da 15 okul kantinine ceza ve idari işlem yapıldı
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okul Kantinlerindeki denetimlerine devam ediyor.
Zabıta Müdürlüğüne bağlı Çevre, Gıda ve Hijyen ekibi, Alanya’daki okullarda faaliyet gösteren tüm okul kantinlerini sıkı kontrollerden geçirmeye devam ediyor. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi konusunda hijyen şartlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor. Satılan gıdaların, Okul Sağlığı Bilim Kurulu’nun belirlediği şartlara uygunluğunu, okul kantinlerinde satılması uygun görülen/görülmeyen gıdaların barınıp barınmadığını denetleyen ekipler, öğrencilere temiz ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması için eğitim öğretim sezonu boyunca denetimlerini sürdürecek.

15 KANTİNE CEZAİ VE İDARİ İŞLEM YAPILDI

Ekipler, kantinlerde öğrenciyi meşgul edecek zararlı oyuncak ve malzemelerin satılmaması, abur-cubur diye tabir edilen enerjisi yüksek, şekerleme türü ve gazlı içeceklerin satışının yapılmaması ile ilgili kantin işletmecilerine uyarılarını yinelerken, uyarıyı dikkate almayan 15 kantin işletmesine cezai ve idari yaptırım uygulandı.

BAŞKAN YÜCEL: “KANTİNCİLER PARA DEĞİL ÇOCUK SAĞLIĞINA ÖNEM VERMELİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuya ilişkin olarak, “Öğrencilerimiz günün büyük bölümünü okulda geçirmekteler. Bazı gıdalar diyabet, obezite ve farklı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzden kantin denetimlerimize ağırlık veriyoruz. Bundan sonraki denetimlerimizde de zararlı oyuncak ve gıdalarla ilgili müsamahamızın olmayacağını tüm kantin işletmecilerimize belirtmek isterim. Kantincilerin işin ticari yönünden çok öğrencilerimizin sağlığını düşünmelerini istiyoruz. Zabıta Müdürlüğümüz her yıl özel ve resmi okulların kantin ve yemekhanelerini denetlenmekte, işleten ve çalışan herkesi her yıl eğitime tabi tutulmaktadır. Kantinlerde hijyen eğitimi almayan personeller bulunduğu zaman cezai müeyyide uygulanmaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83