Alanya'da 17. Turuncu Bayrak hijyenik işletme ödülleri sahiplerini buldu

Alanya'da 17. Turuncu Bayrak hijyenik işletme ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl 17’ncisi düzenlenen başvuru esaslı Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme projesinde başarı elde işletmelere ödülleri teslim edildi. 137 işletme Turuncu Bayraklı Hijyenik İşletme ödülü almaya hak kazandı. Ödüller, Başkan Yücel tarafından teslim edildi.

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen ve başvuru esasına dayanan “Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme” projesinin ödül töreni Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İşletmeler, Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından denetime tabi tutuldu. Teknik incelemenin sonucunda tüm hijyenik kriterlerini ve COVID-19 pandemisi ile ilgili kuralları tamamladığı tespit edilen ve bu hijyenik şartların sürekliliğini sağlayabilecek kanaati oluşturan işletmeler Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Turuncu Bayrak Ödül Töreni’nde Turuncu bayraklı işletmelere 11 restoran, 1 fırın, 1 kreş ve 4 gıda satış yeri olmak 17 yeni işletme dahil oldu. Böylelikle 137 işletmeye Turuncu Bayrakları teslim edildi. Daha önceki yıllardan farklı olarak bu sene COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020 yılında 30 iş yeri kepenk açamadığından denetimleri 2021 yılına ertelenmek zorunda kalındı.



TURUNCU BAYRAK PROJESİNDE COVID-19 PANDEMİ REVİZYONU

Bu yıl bütün dünyada görülen COVID-19 pandemisi Turuncu Bayrak yarışma sürecini de etkiledi. Teknik personel tarafından gerçekleştirilen denetimlere COVID-19 pandemisinden korunma ile ilgili belirlenen 14 kural esas alınarak hazırlanan denetim formları ile denetimler tamamlandı. Önceki yıllarda turizm sezonu öncesi tamamlanan yarışma 2020 yılında COVID-19 revizyonu nedeniyle daha geç sonlandırıldı. İşletmeler bu sene hem hijyenik işletme kriterlerine göre hem de COVID-19 önlemlerine göre değerlendirmeye alındığından çifte başarıya imza atarak Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme Bayrağını almaya hak kazandılar. İşletmeciler ödüllerini Alanya Kaymakamı Fatih Ürkemezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve Alanya protokol üyelerinin ellerinden aldı.



TURUNCU BAYRAKTA YENİLİK RÜZGARI

Katılımcılara Türkiye de ilk lisans sahibi olarak Alanya Belediyesi tarafından yürütülen ve bu sayede yerel ürünlerimizi ve yöresel yemeklerimizi tüm dünyaya tanıttığımız, Culinary Heritage Mutfak Mirası Alanya projesine gıda işletmelerimizin bu projede de işbirlikçi olarak katılımları ile ilgili bilgilendirme yapılırken diğer taraftan da hali hazırda turuncu bayrağı almaya hak kazanan iş yerlerinin Alanya Haritası üzerinden konum bilgilerine göre işaretleme yapılarak Alanya Belediyesinin resmi sitesi üzerinden paylaşımının yapılacağı bilgisi verildi. Böylelikle turuncu bayraklı işletmelere ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması planlanıyor.

TURUNCU BAYRAKLI İŞLETMECİLERE BAŞKAN ADEM MURAT YÜCELDEN TEŞEKKÜR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yıllardır şehirde bir marka haline gelerek turizmde ve tanıtımda yerini alan Turuncu Bayrak, işletmeler ve tüketiciler için hijyenin sembolü niteliği taşıyor, aynı zamanda COVID-19 sonrası doğan normalleşme sürecinde işletmeler yeterlilik kontrolünden de geçtiler. COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yayınlanan kriterlerin turuncu bayrak kriterlerine ilave edilerek gerçekleştirilen denetimler sonucunda bu senede gıda güvenliği ve iyi hijyen uygulamaları doğrultusunda çalışan Turuncu Bayraklı işletmelerimize hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83