ALANYA'DA 81 MEMUR AÇIĞA ALINDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı yapılan darbe girişimi püskürtüldükten sonra, Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirler uygulanıyor. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Cumartesi günü Resmi Gazetede yayınlandıktan hemen sonra Alanya’da da gereken çalışmalara başlandı.

ALANYA'DA 81 MEMUR AÇIĞA ALINDI

 Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle Alanya'dan 8 özel okul,1 vakıf ve 2 dernek kapatılırken, 81 Kamu Personeli açığa alındı. 

banner111
ALANYA GENELİNDE KAPATILAN OKULLAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığınca, 524'si özel okul, 102’si diğer eğitim kurumu olmak üzere toplam 626 kurum için kapatma kararı alınmıştı. 23 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararnameyle 1043 özel okulun kapatılması kararlaştırıldı. 

Alanya genelinde kapatılan okullar şöyle sıralandı; Özel Ufuk İlkokulu, Özel Ufuk Ortaokulu, Özel Ufuk Anadolu Lisesi, Özel Ufuk Fen Lisesi, Özel Ufuk Şerife Coşkun Anaokulu, Özel Hayat Ufuk İlkokulu, Özel Ufuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Yeni Alanya Temel Lisesi. Okullar, Alanya İlçe Milli eğitim Müdürlüğünce mühürlendi.
KAPATILAN VAKIF
Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde,  Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Alanya Vergi Dairesi görevlilerince kapatıldı. KHK gereğince Vakfın mal varlığı Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildi.

KAPATILAN DERNEKLER

Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesinin ardından, Alanya Kaymakamlığınca, KHK de yer alan, Alanya Doğu ve G.D.A İşadamları Derneği ve Alanya Birleşik İşadamları Derneği olmak üzere  2 derneğin faaliyetlerine son verildi. 

ALANYA’DA GÖREVDEN ALINAN KAMU PERSONELİ

Öte yandan Alanya genelinde ilgili Bakanlıkların ve Adli Mercilerin talimatları doğrultusunda şu ana kadar  İlçe Jandarma Komutanlığından 2 , İlçe Emniyet Müdürlüğünden 5, İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden 71 Öğretmen görevden alınırken, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğünden 1, Alanya Liman Başkanlığından 1, Alanya İlçe Müftülüğünden 1 personel görevden alındı.

KAYMAKAM TANRISEVEN “KHK TİTİZLİKLE UYGULANACAK”

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin titizlikle uygulanacağını belirterek kesinlikle darbecilere geçit verilmeyeceğini ve çetelerin kökünün kazınacağını söyledi. Kaymakam Tanrıseven “ Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik yasa dışı her türlü faaliyet ile etkin bir biçimde mücadele ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, KHK ile kapatılan Eğitim kurumlarındaki öğrenciler, velilerinin talepleri doğrultusunda Alanya'daki Resmi ve Özel Eğitim Kurumlarına geçişinin sağlanacağın söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 19:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83