Alanya'da bir babanın acılı isteği: Kızım okusun yeter

Alanya'nın Çakallar Köyü'nde yaşayan Mehmet Amca üniversiteyi kazanan kızını okutmak istiyor, ancak maddi durumu çok kötü olan Mehmet Amca yetkililerden ve hayırseverlerden kızı için yardım bekliyor.

Alanya'da bir babanın acılı isteği: Kızım okusun yeter
Burak Öztunç-Özel Haber
Alanya'nın Okurcalar Mahallesi'nde bulunan Çakallar Köyü'nde yaşayan Mehmet Amca, hastalığı sebebiyle işten ayrıldı. Çalışamayacak durumda olan Mehmet Amca, bugünlerde kızını okutmak için kara kara düşünüyor. 

Çakallar Köyü'nde tahtandan bir oda ve bir mutfaktan oluşan küçük bir evde yaşanyan, yağmurdan korunmak için üzeri naylonla örtülmüş bir yerde yaşamak zorunda olan Mehmet Amca, kızını bu yaşına kadar okuttu. Zor şartlar altında okuyan Mehmet Amca'nın kızı girdiği üniversite sınavında Karadeniz Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı. Ancak Mehmet Amca'nın kızını okutacak maddi gücü yok. 

Çevrede yaşayan vatandaşların yardımları ile ayakta duran Mehmet Amca, kızının okumasını istiyor. Kendilerine yeni bir ev isteyip istemediklerini soranlara, "Kızım okusun bana yeter. Başka birşey istemiyorum." diyor. Kızının liseyi yardımsever vatandaşların yaptığı yardımlarla okuduğunu belirten Mehmet Amca, "Kızım zor şartlara rağmen başarılı bir öğrenci. Okusun, kendi ayakları üzerinde durabilsin istiyorum." diyor. 

Yetkililerden ve yardımseverlerden destek bekleyen Mehmet Amca, "Kızımı üniversiteye götürüp yurda yerleştiricem, kitaplarını alıp cebine de biraz harçlık koycam. Başka birşey istemiyorum. Hesap kitap yapıyorum ama ilk etapta lazım olan bu para bile yok. Cebimde 10 gündür 50 Lira para ile dolaşıyorum." dedi.

Yardım için: Finansbank TR46 0011 1000 0047 5279 34 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83