Alanya'da camilere hücum

Alanya Müftülüğün kandil programına vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Alanya'da camilere hücum
Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin habercisi olan “Berat Kandili” tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla idrak edildi.

Berat Kandili dolayısıyla Alanya Müftülüğümüz tarafından Emine Öz Müftüoğlu Camii’nde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın katılımıyla “Berat Kandili Özel Programı” düzenlendi. Yatsı namazı öncesi başlayan program kapsamında İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından “Berat Kandili” konulu sohbet icra edildi.

İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan sohbetinde Berat gecesinin, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesi olduğunu, Sevgili Peygamberimiz (sav), bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye ettiğini ve o gece güneş batınca Allah Teala'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' buyurduğunu ifade etti. 

İlhan ayrıca Beratımızın ancak hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlakî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını belirtti.

Yatsı namazının kılınmasının ardından ise Din Görevlilerimiz tarafından ilahi, kaside ve mevlid-i şerif seslendirildi.Ardından İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Programın ardından ise hayırseverler tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlar yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019, 09:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83