Alanya'da FETÖ'den açığa alınanların sayısı arttı

Darbe kalkışmasının ardından ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında ve Kanun Hükmünde Kararname gereğince Alanya genelinde kamuda açığa alınan personel sayısı 243’e ulaştı.

Alanya'da FETÖ'den açığa alınanların sayısı arttı

 Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) etkin bir şekilde mücadele devam ederken, yapılan son çalışmalar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru daha görevlerinden uzaklaştırıldı. OHAL kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısı 243’e ulaşırken, 01.09.2016 tarih ve 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Alanya’da 147 Kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edildi. 39 kamu görevlisi daha önce mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün sivil yapısı ile ilgili yapılan mücadelede Mahkemece tutuklanan kişi sayısı 21'e ulaştı. Fetullahçı Terör Örgütü’yle ilişkisi olan kamu çalışanları ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli incelemelere titizlikle devam ediyor.

banner111
KAYMAKAM TANRISEVEN “MÜCADELEYE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine kasteden Fetullahçı Terör Örgütü ile etkin bir mücadelenin devam ettiğini söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Devletin kurumlarına sızmış olan Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) Kanun Hükmünde Kararname ve yasalar çerçevesinde elbirliği içerisinde mücadele ediyoruz. Alanya'da şuana kadar 243 kamu personeli açığa alındı. 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Alanya’da 147 Kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edilirken 39 kişi ise tutuklandı. Devletimizin ilgili kurumlarının belirdiği ilkeler ve hukuk çerçevesinde Devlete sızan bu çeteler yürütülen çalışmalarla, Devletin içinden temizlenecek.  Bu esnada da suçluyu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmek için de azami gayret sarf ediyoruz. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. Bununla ilgili şikayet dilekçesi verenlerin dilekçelerini ilgili kurumlara gönderip inceletiyoruz. Çalışmalar neticesinde suça bulaşmamış görevlilerle ilgili çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83