Alanya'da Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Alanya'da Gaziler Günü kutlandı

 Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı,idari birim amirleri, siyasiler ile gaziler ve onların yakınları katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

banner111
“GAZİLİK TÜRK DESTANININ YAŞAYAN ADIDIR”

Törende bir konuşma yapan Gaziler Derneği Alanya Şube Başkanı Abdullah Yılmaz; “Gazilik Türk destanının yaşayan adıdır. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalı. Ulubatlı Hasanları, Çanakkale’de fizik kurallarını alt ederek 276 kiloluk top mermisini kaldıran Seyit Onbaşıları, Hasan Tahsinleri, Sütçü İmamları, Nene Hatunları Çanakkale’de taarruzu emreden Atatürk’ü unutmayalım ki bu vatan bize nasıl vatan oldu sualinin cevabını unutmayalım.Sınırları binlerce şehit kanıyla sulanan ve 4 mevsimin yaşandığı bu toprak parçası bize Allah’ı bir lütfudur.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Anıt önünde düzenlenen törenin ardından şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ileÖğretmenler Evi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, gaziler, şehit aileleri ve gazi yakınları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83