Alanya'da heyecan dorukta! Oda seçimleri başlıyor

Alanya'da birçok odanın seçimleri içinde bulunduğumuz Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Seçimlere kısa bir süre kala heyecan şimdiden tavan yapmış durumda.

Alanya'da heyecan dorukta! Oda seçimleri başlıyor

Esnaf odaları 1 Ocak ve 31 Mart 2018 tarihleri arasında kongrelerini gerçekleştirmek zorundalar. Alanya'daki 8 esnaf odasının seçim tarihleri geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Tarihleri belli olan 8 odanın hepsi seçimlerini Ocak ayı içerisinde yapacak. İlçe Seçim Kurulu (İSK)'ndan alınan tarihlere göre 20 Ocak'a kadar 8 odanın seçimleri tamamlanmış oluyor.

banner111
İşte Alanya'daki esnaf odalarının seçim tarihleri:


7 Ocak 2018: Alanya Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası
8 Ocak 2018: Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası 
9 Ocak 2018: Alanya Pansiyoncular, Lokancılar, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası
11 Ocak 2018: Alanya Metal İşleri, Demirciler, Oto Elektrikçiler, Kaportacılar, Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası
12 Ocak 2018: Alanya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Esnaf Odası
13 Ocak 2018: Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası
19 Ocak 2018: Alanya Mobilyacılar, Doğramacılar ve Hızarcılar Odası
20 Ocak 2018: Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası 


MİNİBÜSCÜLERDE 3 ADAY VAR


Doğan Bacak'ın başkan olduğu Alanya Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nda 3 isim başkanlık için yarışacak. Mevcut Başkan Doğan Bacak yeniden başkanlığa aday olurken, yardımcısı Paşa Özkan'da bu kez başkan olmak için kolları sıvamıştı. Bir diğer aday ise yoğun bir çalışma ile seçime hazırlanan Nevzat Toksöz. 7 Oca'ta yapılacak olan kongrede 3 isimden birisi başkanlık koltuğuna oturacak. 


YENİALP TEK ADAY


8 Ocak tarihinde kongresini gerçekleştirecek olan Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası'nda mevcut başkan Velittin Yenialp'in tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyor.


PANSİYONCULARA TEK ADAY


Alanya Pansiyoncular, Lokancılar, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası ise kongresini 9 Ocak'ta gerçekleştirecek. Mevcut başkan Hüseyin Değirmenci'nin tek aday olarak kongreye katılması ve bir dönem da koltukta oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.


TAŞ MI? AŞÇI MI?


Alanya Metal İşleri, Demirciler, Oto Elektrikçiler, Kaportacılar, Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda ise mevcut başkan Kerim Taş ve Avni Aşçı yarışacak. 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan kongre bu iki isim arasında kıyasıya bir yarışa sahne olacak.


AKKAYA KOLTUĞU DEVREDİYOR


Alanya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Akkaya başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı. Akkaya'nın yerine ise 2 isim aday oldu. 12 Ocak'ya yapılması beklenen kongrede Mehmet Yüksel ve Recep Çalış isimleri başkan olmaya çalışacak.


4 ADAYLI YARIŞ


Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise en çok başkan adayının olduğu oda olarka dikkat çekiyor. 13 Ocak'ta yapılacak olan kongrede mevcut başkan Nuri Demir, eski başkan Ahmet Sert, Harun Gökçe ve Duran Şimşek başkanlık yarışına girecek. 


ALATAŞ'IN BAŞKANLIĞI GARANTİ GİBİ


19 Ocak'ta Alanya Mobilyacılar, Doğramacılar ve Hızarcılar Odası kongresini gerçekleştirecek. Mevcut başkan Hüseyin Alataş'ın tek aday olarak kongreye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.


ELEKTRİKÇİLER SON OLACAK


20 Ocak tarihinde ise Ocak ayının son kongresini Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası gerçekleştirecek. Mevcut Başkan Turan Sağlamel'in rakibi İlyas Bayır. Bu iki isim arasındaki seçim yarışı şimdiden nefesleri kesiyor. 



Alanya'nın en çok takip edilen İnternet gazetesi okurlarına 'Oda başkanı kim olsun' sorusunu soruyor. Alanya Adres'in dev anketine katılmak için tıklayınız...


Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 09:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83