Alanya'da kurbanlar randevulu kesilecek

Alanya'da kurbanlar randevulu kesilecek
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerini ve kurbanlık hayvan hareketleri açısından ilçe genelinde ve şehir giriş-çıkışlarında denetimlerini arttırdı. İlçede kurban satışları 16 Temmuz tarihinde başlayacak, 1 Ağustos günü saat 17.00'de sona erecek.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince alınacak komisyon tedbirlerini açıkladı. Rüzgar bayram öncesi ve bayram süresince koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde Alanya Kaymakamlığı koordinesinde tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Rüzgar aynı zamanda kurban kesim ücretlendirmesinin büyükbaş da 350 TL ve Küçükbaşta ise 100 TL olarak belirlendiğini ve bu ücretin fazlasının talep edilmemesini karar aldıklarını bildirdi. İlçe Müdürü Rüzgar, “Bayram öncesi ve bayram süresince gıda denetim ekiplerimiz toplu tüketim yerlerini, unlu mamül satan işyerleri ve tatlı satışı yapılan işletmeleri sıkı bir şekilde denetlemeye devam edecek. Vatandaşlarımız bayram boyunca karşılaştıkları gıda ile ilgili şikayetlerini (Alo 174) gıda hattımıza ve kurbanlık alırken yaşadıkları sorunlarla ilgili olarakta kurban pazarlarındaki denetim yapan veteriner hekimlerimizden veya ilçe müdürlüğümüze gelerek nöbetçi ekiplerimizden bilgi alabilirler" dedi.

RANDEVU SİSTEMİ OLUŞTURULACAK
Gıda denetimleri ve Kurban pazarı denetimlerine ağırlık verdiklerini ifade eden İlçe Müdürü Rüzgar, bayram öncesi ve bayram süresince alınacak tedbirlerin bazılarını açıkladı. Rüzgar, "Hayvan hastalıkları, kurbanlıkların sahip olmaları gerekli belgeler konusunda halkımızı ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılacak. Kurban ve kesen, paylaştıran kimselerin hastalıklar ve Covit-19 ile ilgili tüm tedbirleri almaları konusunda halkımızın ve özellikle kurban kesecek olanların ilçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlarca bilgilendirme yapılacak.Komisyonlarca oluşturulan denetleme ekiplerinin Kurban Bayramı süresince denetim yapmasını, kurul ve komisyon üyesi kurum ve kuruluşlar ile kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimde kanun, mevzuat ve komisyon kararlarına aykırı hareket edenler hakkında tutulacak tutanak, işlem yapılmak üzere düzenlenen evrakların gereğinin ilgili kurumlar tarafından uygulanacak. Belediyece randevu sistemi oluşturulmasına, oluşturulan randevu listesinin vatandaşların görebileceği şekilde asılmasına, hijyen ve pandemi kurallarına uyulmasına, kesimlerin buna göre yapılacak. Alanya Belediyesi'nce Belediye Mezbahası dışında Mahmutlar, Payallar Mahallesi Fen İşleri Müdürlüğü binası önü, Doğu (Gazipaşa) Dolmuş Durağı ve Eşgilik Düğün Salonu, bahçesinin "Kurban Kesim Yeri" olarak belirlendi.
KENDİ BAHÇESİNDE KESMEK İSTEYEN DENETLENECEK
Kendi özel bahçesinde veya kurban kesmeye uygun mülkünde kurban kesmek isteyenlerin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun tespit ettiği sağlık ve temizlik kurallarına uygun olarak kesiminin temini için Tarım-Orman ilçe Müdürlüğü, ilçe Sağlık Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi ekiplerince denetlenmesine, Kendi özel mülkünde kurban kesmek isteyenlerin çevreyi kirletmeme konusunda gerekli tedbirleri almaları konusunda Alanya Belediyesi'nce kontrol edilmesine karar verildi" dedi.

BİLGİLERİ OLMAYAN HAYVANLAR SATILMAYACAK
Kurban satış yerlerinde alınacak tedbirlere ilişkin de açıklama yapan Rüzgar, "Alanya Belediyesi'nce Mahmutlar, Konaklı, Cikcilli ve Demirtaş mahallelerinde "Kurban Satış Yerlerinin oluşturulmasına, denetimlerde kimlik bilgileri olmayan hayvanların satılmasına izin verilmemesine, damızlık olabilecek dişi büyükbaş hayvanların satışına izin verilmemesine, kurban Satış Yerlerinin dezenfektasyonu, Covit-19 konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması komisyonda görüşüldü" diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 22:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83