Alanya'da plaja sızan petrole anında müdahale

Alanya'daki dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı’nda yağmur suyu drenaj kanalından gelen atık petrol, plaj belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Alanya'da plaja sızan petrole anında müdahale
Temiz kumsalı ve deniz suyuyla mavi bayrak sahibi Kleopatra Plajı’nın 17 nolu büfe önünde, yağmur drenaj kanalından denize atık petrol aktı. Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı, fuel-oil’in yağmur suyu kanalına karışarak denize akması nedeniyle plajda ağır bir koku hakim olurken, deniz kirlenmeye başladı. Rahatsız olan çevre halkı duruma tepki gösterdi, kötü kokudan rahatsız olan bazı turistlerin plajı boşalttığı öğrenildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü yetkilileri, petrolün Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı sızdığını ve Alanya Belediyesi ile temizleme çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Bugün erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmasında ise fuel-oilden etkilenen kanallar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenirken, Alanya Belediyesine ait kepçeyle yakıt bulaşan kumların plajdan kaldırıldığı öğrenildi. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Belediyemiz Çözüm Masasına gelen münferit ve küçük bir alandaki deniz kirliliği şikayeti dikkate alınarak yerinde yapılan tespit çalışmaları sonunda deniz yüzeyinde görülen yağ tabakasına ivedi olarak müdahale edilmiştir. Temizlik çalışmaları kapsamında solvent ped ve yardımcı ekipmanlarla kirliliğe anında müdahale edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda yakıt tankı bakımının yapıldığı sırada münferit bir durum yaşandığı ve deniz yüzeyinde anlık bir kirliliğe neden olduğu tespit edilmiştir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan deniz araçları ve temizleme ekipmanlarıyla kirliliğe anında müdahale edilerek bertaraf işlemleri tamamlanmıştır.

Olayın meydan geldiği andan itibaren yapılan müdahalelerle söz konusu kirlilik bertaraf edilmiş olup an itibariyle konuyla ilgili olarak deniz yüzeyinde ve karada herhangi bir kirlilik unsuru kalmamıştır. 

ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ DE ALANDA İNCELEME YAPTI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü’nden gelen teknik denetim ekipleri de bizim yetkililerimizle alanda incelemelerde bulunmuş, herhangi bir kirlilik unsuruna rastlanmadığı, İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından da tespit edilmiştir. Konuyla ilgili teknik takip kurumumuzun ilgili birimleri tarafından sürdürülmektedir”.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 15:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83