ALANYA'DA SİNEKLE BİYOLOJİK MÜCADELE

Büyükşehir Belediyesi, Alanya‘da sivrisineğe geçit vermiyor. 150 personel ve 22 ilaçlama aracıyla kent merkezi ve uzak mahallelerde aralıksız ilaçlama ve biyolojik mücadele yapılıyor.

ALANYA'DA SİNEKLE BİYOLOJİK MÜCADELE

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 personel ve 22 ilaçlama aracıyla (ULV) Alanya’da sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kış aylarında larva mücadelesi yapan ekipler, yazın da sinek yuvalarını tek tek tespit ederek kimyasal ve biyolojik mücadele çalışması yapıyor. Akdeniz Üniversitesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içinde ortak çalışmalar da yapılarak sinek ve haşerelerle etkin bir mücadele ortaya konuluyor.

banner111
 
ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE EDİLİYOR

102 mahallede birçok tarımsal havuza, kuyulara ve sarnıçlara sivrisinek larvası yiyen balıklardan bırakılıyor. Özellikle Alanya Kalesi’nde endemik bitki, böcek ve kelebek türlerinin bulunması nedeniyle burada kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadele yapılıyor.  Kale bölgesinde onlarca sarnıca bu balıklardan salınarak hem bölgedeki endemik türler korunuyor hem de sivrisinekle verimli ve etkin şekilde mücadele yapılıyor.

SİNEKLE MÜCADELE HER YERDE YAPILIYOR

Alanya’da sahil bandı boyunca ıslah edilmiş veya edilmemiş tüm dereleri kontrol eden Büyükşehir ekipleri, tespit edilen larva kaynaklarına, drenaj hattı bağlantılarına hem larvasit hem de sıcak termal sisleme uygulaması yapıyor. Aynı uygulama merkez mahallelerde bina altlarındaki su dolu bölümler, kullanılmayan havuzlar, göletler, eski fosseptik çukurları, drenaj ve kanalizasyon hatları, sahil bandındaki kayalıklar, mağaralar ve diğer sinek üreme kaynaklarında da belirli periyotlarla gerçekleştiriliyor.  

KIRSAL ALANLARDA ETKİN MÜCADELE

Kırsaldaki 68 mahalle ve vatandaşların yoğun olarak gittiği yaylarda da belirli periyotlarla sinekle mücadele ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Evlerin fosseptik çukurları, havuzlar, kuyular, su dolu bidon ve kovalar, sarnıçlar, besihaneler,  derelerde gölet oluşturan yerler ve bataklıklarda larvasit uygulaması, tabletleme ve sıcak termal sisleme uygulaması yapılıyor.  Ayrıca besihaneler ile hayvan barınaklarında pire ve diğer haşerelerle mücadele de etkin bir şekilde sürdürülüyor. 

ATIK LASTİKLER TOPLANIYOR

Gelişigüzel çevreye atılan ve içi su ile dolan araba lastikleri sivrisineklerin üremesi için en uygun ortamı oluşturuyor. Bu nedenle Alanya merkez başta olmak üzere tüm mahallelerde tespit edilen lastikler toplanmaya devam ediyor. Bugüne kadar 16 TIR dolusu atık lastik geri dönüşüm fabrikalarına gönderildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Sinekle mücadele konusunda 2 yılda önemli mesafeler aldık. Ekiplerimiz Alanya’nın dört bir yanını karış karış geziyor. Hem tespit edilen yerlerde hem de vatandaşlarımızın ihbar ettiği noktalarda etkin bir mücadele ortaya konuyor” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83