Alanya'da sokak köpeği dehşeti

Alanya'nın Oba Mahallesi'ndeki başıboş sokak köpekleri kümeslere saldırmaya başladı. Dün gece 87 tavuk telef oldu.

Alanya'da sokak köpeği dehşeti
Alanya'nın Oba Mahallesi'nde başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşları isyan ettirdi. Ahır ve kümeslere saldıran köpekler bir çok hayvanı telef ettiler. Vatandaşlar belediyeden yardım istiyor.

Köpekler Oba Bucakoğlu mevkinde tavukçuluk yapan bir vatandaşın kümesine girdiler. Telleri parçlayarak kümese giren köpekler 87 tavuğu telef ettiler. Aynı köpekler bir kaç gün öncede bir başka vatandaşın bahçesindeki 9 keçiyi telef etmişti. Köpeklerin son gnlerde defalarca küçük baş hayvanlara saldırdığı öğrenildi. 

Köpeklere bir çare bulamayan vatandaşlar belediyeden yardım istediler. Belediyenin bu konudaki tavrı ise olumsuz oldu. Köpeklere zarar verilmesinin yasak olduğu belirtildi. Vatandaşlar ise çözüm yolu üretilmesini istedi.

87 tavuğu telef olan ve 6 bin Lira'dan fazla zararı olduğunu belirten üretici Alanya Adres'e şunları söyledi: "Daha önce bi arkadaşın keçilerini ondan öncede defalarca bir çok tavuğumuz telef olmuştu. Yukarıdaki çöplükde yemek bulamayan köpekler aşağı iniyor. Ne yaptıysak önüne geçemedik. Bir iki tanesi gitse sesimiz çıkmayacak ama artık iş çığrından çıktı. Bu zararı kim karşılayacak." 

Telef olan tavuklar Alanya Belediyesi çöpçüleri tarafından temizlendi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83