Alanya'da son bir haftada Covid-19'dan rekor ölüm

Alanya'da son bir haftada Covid-19'dan rekor ölüm
'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki risk haritasında Alanya merkez neredeyse tamamen kırmızıya boyandı. Alanya’da bulaşıcı hastalık nedeniyle son bir haftada ki ölüm sayısı ise 20’den fazla olması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artış korkutuyor. HES uygulamasından ki yoğunluk haritasına göre Antalya’da Muratapaşa ve Alanya merkez kırmızıya boyanması ile vaka sayısın çokluğu dikkat çekici boyuta ulaştı. Yaklaşık 330 bin yerleşik nüfusu sahip Alanya’da son bir hafta içinde bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat edenlerin sayısı 20’yi geçti.

HES UYGULAMASI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Test sonuçları pozitif olup durumu kritik seviyede olan hastalar ALKÜ’de oluşturulan Covid yoğun bakım ve polikliniklerinde bazı vakalar ise Akdeniz üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi ile özel hastanelerde tedavi ediliyor. Sağlık merkezinde teşhisi konulup tedavisine evlerinde devam edenlerinde çokluğu ile geçtiğimiz aylarda sadece belirli lokasyonlarda oluşan kırmızı renk şuan ilçe merkezinin neredeyse tamamına hakim oldu.Koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasına da yansıması ile riskin giderek arttığı çemberin daraldığı ortaya çıkmış oldu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 08:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83