Alanya'da sosyal mesafeli 19 Mayıs coşkusu

Alanya'da sosyal mesafeli 19 Mayıs coşkusu
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtarmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sonuçlanan milli mücadele 101 yaşında.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) tehdidinin gölgesinde kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile geçmişten günümüze kadar bu topraklar için şehid olmuş tüm vatan evlatları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

“BİR MİLLETİN KADERİ YENİDEN BELİRLENDİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 101 yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesi ilk günkü arzu ve istekle halen tüm Türkiye Cumhuriyeti fertlerinin yüreğinde yanmaktadır. Her ne kadar bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı şekilde kutlamak zorunda kalmış olsak da şüphesiz, tüm Türkiye bu günün anlam ve önemini en derin şekilde hissetmektedir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere geçmişten günümüze şehit olmuş tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilerimize işe acil şifalar ve sıhhatler diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 12:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83