Alanya'da suya zam yapıldı mı? Demirci'den açıklama var

Alanya'da suya zam yapıldı mı? Demirci'den açıklama var
Antalya Büyükşehir Belediyesi suya zam yaptı mı, yapmadı mı? Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu suya zam yapıldığını iddia ederken, Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Erkan Demirci “Suya zam yok” dedi. Alanya’da başta Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri, son günlerde yüksek gelen su faturaları sonrası Twitter üzerinden açtıkları #FırsatçıASAT etiketi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e tepki göstermeye başladı.

Ak Parti İlçe Teşkilatı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu sıkıntılı süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi durumu fırsata çevirip su faturalarına zam yaparak halkımızı zora sokmaktadır” derken, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “Gündemin yoğunluğunu fırsatçılığa çevirip su faturalarına zam getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu zihniyetle nerelere gideceği meçhul” diye konuştu.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Erkan Demirci, “Suya zam gelmedi. Mart ve Nisan aylarında herkesin evde kalması ve hijyene ekstra önem göstermesi nedeniyle su tüketimi önceki aylara oranla iki, hatta üç katına çıktı. Üstelik Mart ayında Ocak-Şubat su tüketimlerinin ortalaması alındıktan sonra bu paranın yüzde 80’i tahsil edildi. Nisan’da ise hem Nisan hem de Mart’tan eksik alınan tutar faturaya yansıtılınca zam yapılmış algısı oluştu. Eski ve yeni faturalardaki su tüketimlerine bakarsak niçin yüksek bedel geldiği anlaşılacaktır. Örneğin ben geçtiğimiz aylarda 10 ton su tüketirken, bu ay 20 ton su tüketmişim. Bu durum hemen hemen herkeste aynı” açıklaması yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 12:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83