Alanya'da tedavi edilen karga, baykuş ve 2 şahin doğaya salındı

Alanya'da yaralı halde bulanarak tedavi edilen 2 kızıl şahin, baykuş ve karga doğaya salındı.

Alanya'da tedavi edilen karga, baykuş ve 2 şahin doğaya salındı
İlçedeki ormanlık alanda yaralı halde bulunan baykuş, karga ve 2 kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından alınarak, tedavisi için Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Burada şahinin biri 3 ay, diğer şahin 45 gün, baykuş 45 gün ve karga ise 4 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Doğada yaşayacak halde sağlığına kavuşan kuşlar, personel tarafından Demirtaş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda doğaya salındı.

Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, Alanya Belediyesi ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında rehabilitasyon merkezine tedavi için bırakılan yaralı kuşların doğal ortamında yaşayacağı bir şekilde sağlıklarına kavuştuğunu söyledi.

"Bu dönemlerde şahin yaralanmaları çok oluyor"

Kodal, "İyileşen kuşları bugün doğal yaşam ortamına bırakıyoruz. Özellikle bu dönemlerde şahinlerle ilgili yaralamalar çok fazla olmakta. Bu hayvanlar bakanlığımız tarafından koruma altına alına hayvanlardır ve kesinlikle doğal ortamda yaşamaları gerekiyor. Hiçbir şekilde avlanmaması gerekiyor. Çünkü bu hayvanlar doğada bir dengeleyici rolü üstlenmekte ve zararlı sürüngenlerle mücadele yapmaktadır. Özellikle tarım sektöründe uğraşan vatandaşlarımız için çok faydalı havyanlardır. Bu nedenle kesinlikle bu hayvanlarımıza ateş edilmemesi gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83