Alanya'da zincir marketlere ilginç tepki

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp vatandaşlarda zincir marketlerden alışveriş yapmamaları konusunda talepte bulunmak için, üzerinde ‘‘Yerel marketine ve küçük esnafına sahip çık. Paramız şehrimizde kalsın’ yazısı yazan gezici bilbordu A-101 market önüne koydu.

Alanya'da zincir marketlere ilginç tepki
Alanya’da uzun yıllardır zincir marketlere savaş açan ve üyelerinin haklarını her platformda savunan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Hal Kavşağı’nda bulunan 101 market önüne gezici bilbord koydu.  Yenialp’in koyduğu bilborda ise ‘Yerel marketine ve küçük esnafına sahip çık. Paramız şehrimizde kalsın’ yazısı yer aldı. Ocak ayının ilk haftasına kadar kalacak olan gezici bilbord daha sonra ise Alanya’da bulunan 158 zincir marketin önünde 1’er gün kalacak. 

'ZİNCİR MARKETLERE DOYDUK’

Zincir marketlerle ilgili olarak artık Alanya’nın zincir marketlere doyduğunu söyleyen Başkan Velittin Yenialp, “Bir şehrin alabileceği kapasite var. Alanya şu anda kapasitesinin üzerine çıktı. Alanya’nın tamamında şuanda 157 tane zincir market var. Zincir marketler kendi aralarında da rekabet halinde. Açılan her yeni bir zincir market bir diğerinin kapanmasına neden oluyor. Alanya, zincir markete doydu. Alanya, zincir marketleri artık kusmaya başladı. Zincir marketler bir bir yok olacak. Gülen insan sayısının çoğalmasını istiyorsak yerel esnafa yönelmeliyiz. İnsanlar yerel esnaftan alışveriş yapmalı. Kendi mahallesindeki bakkalına, terzisine, manavına, berberine, kasabına sahip çıkmalı. Onlardan alışveriş yaparsa inanıyorum ki Alanya'da gülen insan sayısı çok daha fazla olacak. İnsanlar çok daha mutlu olacak. Bunun için yerel esnafa sahip çıkılması gerekiyor.” diye konuştu. 

‘ALANYA'NIN PARASI ALANYA'DA KALSIN’

Bakkallar Odası olarak bu gezici bilbordu vatandaşların daha bilinçli olmaları için koyduklarını belirterek: “Biz her zaman diyoruz. Eğer vatandaşlarımız alışverişlerini yerel esnaf ve küçük marketlerden yaparsa Alanya’nın parası yine Alanya’da kalır. Biz göreve geldiğimizden beri bunu savunduk. Bunu da savunmaya devam edeceğiz. İnşallah bu çalışmamız Alanya’mızda farkındalık yaratır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2017, 16:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83