Alanya'daki çocuklar için harekete geçtiler

Alanya-Mersin Turizm Mezunları Grubu, uzaktan eğitime internet erişimi ve cihaz eksikliği nedeniyle katılamayan çocuklar için “Alanya-Mersin İyilik Perisi” adlı bir proje başlattı.

Alanya'daki çocuklar için harekete geçtiler
Akademik eğitimlerini Mersin’de tamamlayan ve uzun yıllardır Alanya’da turizm alanında faaliyet gösteren turizm emekçilerinin oluşturduğu Alanya-Mersin Turizm Mezunları Grubu, uzaktan eğitimden internet ve cihaz eksikliği nedeniyle yeteri kadar faydalanamayan çocuklar için harekete geçti. 

Gurup tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 “Bizler, Mersin turizm mezunu turizmcileriz. İyi bir ekonomi eğitimi, iyi bir işletmecilik eğitimi ve iyi bir turizm eğitimi aldık. Yıllardır Alanya turizmine katkı sağlamaktayız. Bizleri sektörde başarılı kılan en önemli unsur, insan ilişkilerindeki başarımız ve her biri insan olan personellerimiz ile olan, iyi ilişkilerimizdir. Onlara verdiğimiz değer, onların sorunlarına eğilme becerimiz, bizleri başarılı kılıyor. Düşünün bir kere, yanınızda, kat hizmetlerinde çalışan bir kadın personeliniz var ve o personelin ilkokula giden çocuğu, evdeki internete bağlanılabilen tek cihaz olan, annenin cep telefonundan online okula bağlanıyor. Anneye bir telefon geliyor, anne telefona bakmasa olmayacak, telefonu cevaplıyor ve çocuk dersten kopuyor. İşte o çocuğun yerine kendimizi koyduk ve ‘İyilikte buluşmak’ üzere bir hareket başlattık. Her çocuğun internete bağlanacak bir cihazı, O cihazın içinde de, her çocuğun ki kadar interneti olmalı. Alanya ve Mersin’de özel okulda okuyan bir çocuğun elinde olan imkanlar ne ise, Alanya’nın bir dağ köyünde, Mersin’in bir yayla okulunda ya da uzaktan eğitim gören her bir çocuğun eğitim fırsatı eşit olmalı. Bu sebeple, ‘Alanya-Mersin İyilik Perisi’ adlı grubu kurmaya karar verdik. Bizlerin bu günlere gelmesine vesile olan Üniversitemizin bulunduğu Mersin ile yıllardır evimize ekmek götürmemize vesile olan Alanya arasındaki hatta, bilgisayar ve internet erişimine ihtiyaç duyan çocuklara, içinde internet olan bir bilgisayar ulaştırmaya karar verdik. Bunun için nakdi yardımlar Mersin Üniversitesi Derneğine ait olan iban numarasına yollanıyor, kampanyaya evde kullanılmayan akıllı cep telefonu yollayarak, kullanılmayan 2. el diz üstü bilgisayarlarla, 2. el lap top ya da I-ped, iPad ile de katılmak mümkün. Duyarlı olan herkesi kampanyamıza davet ediyoruz.”















Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 14:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83