Alanya'daki kadınlar meslek sahibi oluyor

Alanya'da önemli bir sorunu aşmak için kurulan ASGED çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kadınları meslek sahibi yapmak için yola çıkan ve İçişleri Bakanlığının desteğini de alan kadınlar proje hakkında bilgi verdiler.

Alanya'daki kadınlar meslek sahibi oluyor
Alanya Aile ve Sosyal Gelişim Derneği (ASGED); çocuk, yetişkin ve dezavantajlı grupların sosyal, sağlık, eğitim alanlarında daha bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olarak toplumsal değerlere katkıda bulunmalarını ve bu kazanımların sürdürülebilirliğini sağlamak adına etkinliklerini sürdürüyor.

'İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞAN KADINLAR'

ASGED üyeleri kadınları meslek sahibi yapmak için bir proje ile yola çıkmışlar ve İçişleri Bakanlığının da desteğini almışlardı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ASGED yetkilileri son durumu şu şekilde değerlendirdiler:

"Kadınların çalışma hayatına aktif bireyler olarak katılmalarının hem bireysel hem de sosyal gelişimin önemli bir koşulu olduğu bir gerçektir. Temizlik ve çocuk bakımı alanlarında, güvenilir ve kalifiye kişilere günümüzde oldukça çok ihtiyaç vardır. Her meslekte olduğu gibi bu meslek dallarında da bilinmesi gereken, yani bir çocuk bakıcısının çocuk gelişimi, kişisel ve sosyal bakımı gibi konularda bilgi sahibi olması, aynı zamanda temizlik hizmetleri alanında çalışacak olan kadınlarda iş etiği, temizlik kuralları, kişisel korunma gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu nedenle projemizdeki amaç, Alanya ilçesinde işsiz kadınlarımızın çocuk bakıcısı ve temizlik personeli olmaları için gerekli eğitimlerin verilmesi ve doğru yönlendirmelerle doğru kişiler ile buluşmalarının sağlanmasıdır. Kamu yararına gerçekleştirmek üzere yola çıktığımız bu projemiz, İçişleri Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanmış, Alanya’dan katılan tek proje olma özelliğine sahiptir. Ortaklarımız arasında Alanya Kaymakamlığı, İŞKUR olmakla beraber önemli destekçilerimizden birisi de Alanya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüdür. Eğitimlerimiz kasımda başlamış olup 5 ay sürmüştür. Gelecek hafta ise Antalya’dan dernekler, İl Müdürü Hüseyin Kurtay’ın katılımıyla bir tören düzenlenecek ve katılımcılara belgeleri verilecektir. 
Derneğimizin projeleri devam edecektir."

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 10:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83