Alanya'daki o yol yeniden kapatıldı

Alanya'nın Oba Mahallesinde 2011 yılında kapatılan yol mahkemede alınan kararlar yerine getirilmediği için Hasan Okşar tarafından yeniden kapatıldı.

Alanya'daki o yol yeniden kapatıldı
Alanya’nın Oba Mahallesi'nde oturan Hasan Okşar, 2005 yılında Oba Belediyesi’ne, 2772 parsel üzerindeki kendisine ait taşınmaza 18’inci madde uygulaması yapılmadan ve kamulaştırılmadan yol açıldığı, yeşil alan ve çocuk parkı yapıldığı gerekçesiyle Alanya 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açmıştı. Herhangi bir istimlak bedeli ödenmeden yapılan uygulamadaki hataların giderilmesini isteyen Okşar, 6 yıl süren hukuk savaşını kazanmıştı. Mahkeme, davacı Hasan Okşar’ı haklı bularak yol olarak kullanılan arsanın kendisine iadesine karar vermiş ve yol kapatılmıştı.
O tarihte kapatılan yol Hasan Okşar'a verilen sözlerle açılmıştı. Kendisine verilen sözlerin tutulmadığını belirten Hasan Okşar, bugün Obaçay Caddesi’ndeki kendisine ait ancak kamunun yol olarak kullandığı alana geldi. Bilirkişi eşliğinde yapılan ölçüm ve tespitlerden sonra yolun nereden kapanacağı belirlen 4 bin 211 metrekarelik kısmını şeritle kapattı. Turistlerin ve mahalle halkının şaşkın bakışları arasında kapatılan yol yıllar sonra yeniden kapatılmış oldu.
Yolun trafiğe tamamen kapanmasının ardından caddeyi kullanan araçlar geri dönmek zorunda kaldı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83