Alanya'daki okul kantinlerine önemli uyarılar

Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'daki okul kantin işletmecileriyle bir araya geldi.

Alanya'daki okul kantinlerine önemli uyarılar

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü 'Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği' kapsamında okul kantincilerine hijyen eğitimi semineri düzenledi. Okul kantincilerine yönetmelikte belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esaslarla ilgili kapsamlı bilgi verildi.

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereğince Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü,  2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması birlikte Alanya’da bulunan okulların kantincilerine eğitim semineri düzenlendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, gıda denetçileri ve okul kantincileri katıldı.

Hijyen Eğitiminde söz alan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Çocuklarımız zamanlarının büyük bir kısmı okullarda geçirmektedirler. Beslenmelerini bu eğitim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde sağlamaktadırlar. Yeterli ve dengeli beslenmek için güvenilir gıdanın sunulması öğrencilerimizin en temel hakkıdır. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliğini uygulamak, çocuklarımızın daha sağlıklı besin tüketmesini sağlamak için çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamalıyız. Ayrıca okulların açılması ile birlikte okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz arttı. Buna yanı sıra okul çevrelerindeki gıda işletmelerini de sıkı bir şekilde denetliyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinlerinin özel hijyen ve gıda güvenirliği şartlarının gözetilmesi gerektiği, bu kapsamda resmi kontrollerin sık aralıklarla yapılacağı ifade edildi. Okul Kantinlerinde gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi, depolanması, sıcaklık kontrolünün önemi, Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları detaylıca anlatıldı. Eğitim toplantısına ayrıca öğrencilerin daha uygun koşullarda hizmet alması için, okul yönetimi tarafından yapılması gereken denetimlerin objektif şekilde değerlendirilmesi ve ortaya konan kuralların her şekilde uygulanabilmesi için gereken yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı. 
Toplantı daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2018, 08:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83