Alanya'daki petshop sahipleri eğitilecek

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ve Veteriner Hekimler Odası Alanya Temsilciliği işbirliğinde, Alanya’da ev ve süs hayvanı satışı ve üretimi faaliyetinde bulunmak isteyen petshop sahipleri ve çalışanlarına yönelik eğitim programı düzenliyor.

Alanya'daki petshop sahipleri eğitilecek
Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim programı 20-24 Kasım tarihleri arasında Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde yapılacak. Beş gün süren eğitimin sonunda katılımcılara Eğitim Sertifikası verilecek.

EĞİTİM SERTİFİKASI OLMAYANLAR RUHSAT ALAMIYOR

Düzenleme yetkisi sadece yerel yönetimlere verilen petshop, ev ve süs hayvanlarına yönelik eğitim programına katılmayan vatandaşlara belediyeler ruhsat veremiyor. Yani eğitim sertifikası almayan vatandaşlar, söz konusu iş kollarında faaliyet yürütmek istedikleri zaman iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı başvurusunda bulunamıyorlar.

Eğitimde katılımcılara; Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve bu Yönetmelik, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş Açılış Ruhsat Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışı, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi konularında eğitim verilecek.

BAŞVURULAR VETERİNER İŞLERİNE ŞAHSEN YAPILACAKTIR

Eğitime katılmak isteyen vatandaşlar, Cikcilli Mahallesi Belediye Hizmet Biriminde bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne 15 Kasım tarihine kadar başvurularını şahsen yapabilecekler. Müdürlük Telefonu: 515 15 04

YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ DE DÜZENLENECEK

Petshop eğitiminin yanısıra yine aynı tarihlerde, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bir de Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi düzenleyecek. İl Koruma Kurulu kararına istinaden sadece Alanya’da ikamet eden vatandaşların gönüllü olarak katılabileceği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimine başvurmak isteyen vatandaşlar, Veteriner İşleri Müdürlüğüne 15 Kasım tarihine kadar şahsen başvurabiliyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83