Alanya'daki riskli binalar için yıkım başlıyor

Alanya'daki riskli binalar için yıkım başlıyor
Alanya’da aşırı yağışlarında etkisiyle peş peşe çöken binaların yıkımı için AFAD gerekli incelemeyi tamamladı. Resmi prosedürün ardından yıkım işlemine geçilecek.

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Cumhuriyet ve Türkler Mahallesi'nde yaşanan göçük nedeniyle Alanya Belediyesi'nin talebi üzerine AFAD incelemesini tamamladı. AFAD’ın hazırladığı rapor doğrultusunda ise yıkımla alakalı işlemler olası can ve mal kaybının önlenmesi için Alanya belediyesi tarafından imar kanununda verdiği yetkiyle yerine getirilecek.

İŞLEMLERLER BAŞLADI

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, incelemenin tamamlandığı yasal mevzuat çerçevesinde riskli yapıların yıkılacağını söyledi. Kaspoğlu, "Bildiğiniz üzere, Alanya'nın Türkler ve Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 adet göçük meydana gelmişti. Birisi Türkler'de olan villanın yarısının komple çökmesi ve Cumhuriyet'te kentsel dönüşüme sokulmuş binanının göçük olayı gerçekleşti. Bu üzücü olaydan sonra AFAD ve belediyemizin ekipleri Cuma günü gerekli ortak çalışmaları yaptı, tutanakları tuttu. Yıkım çalışmaları için gerekli işlemler başladı" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 07:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83