Alanya'daki sel baskını TBMM'ye taşındı

Alanya Toslak Mahallesinde bulunan taş ocağı nedeniyle yaşanan sorunlar ve geçtiğimiz günlerde yaşanan sel başkanını CHP'li Niyazi Nefi Kara meclise taşıdı.

Alanya'daki sel baskını TBMM'ye taşındı
Alanya'nın Toslak Mahallesi'nde yaşanan taş ocağı sorunu sürüyor. 2 yıl önce yapımı esnasında vatnadaşların tepkisini çeken taş ocağı geçtiğimiz günlerde çalışma alanını genişletmek istemişti. Mahalle halkının istemediği genişleme öncesi yaşanan yağışlar sonrası mahalle su ve çakıl taşı ile dolmuştu. Bu duruma isyan eden mahalle halkı seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyorlar. 

Konuyla ilgili en büyük yardım Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'dan geldi. Kara, dün yapılan 58. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) birleşiminde konuyu gündeme getirdi. Kara, mecliste şu ifadeleri kullandı:

"Alanya ilçesi Toslak Mahallesi'nde yaşanan şiddetli yağışlar bu bölgede bulunan taş ocağının dere yataklarını ve köprüleri tıkaması ile seralar, evler ve ekili alanlar sular ve çakıllar altında kalmıştır. Bununla ilgili mağduriyet giderilmezken, taş ocağı kapasite arttırımı istemiştir. 2015 yılında da bölge halkının ekili alanları, seraları ve evleri taş ocağının çalışmaları nedeniyle tozdan etkilenmiş ve sera altı ve üstü üretim ciddiz arar görmüştür. Halk yaşadıkları mağduriyeti bir tutanak ile kaymakamlığa iletmiş ancak taş ocağı hakkında hiç bir işlem yapılmamıştır. Şimdi ise bu taş ocağının faaliyet alanı başka bir mahalledeymiş gibi bir kapasite arttırımı istenerek kamu kurumları ve halkımız aldatılmaya çalışılmaktadır. Toslak Mahallesindeki vatandaşlarımızın seslerine kulak verilmesini ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyorum"

Vekil Kara'nın önerisi önümüzdeki günlerde TBMM'de görüşülecek ve karara bağlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83