Alanya'daki taksiciler Akkaya'ya dert yandı

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, safaricilerin kale ve disco turu yapar hale geldiğini söyledi.

Alanya'daki taksiciler Akkaya'ya dert yandı

 Şoförler Odası’nda düzenlenen toplantıya Ulaştırma Bölge Müdürü Zeki Daş, Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, UKM Ulaşım Koordinatörü İsmail Kurt, Trafik büro Amiri Hacı Duman ve İlçe Jandarma trafik Tim komutanı Ali Özbek katıldı. Toplantının açılış konuşmasında üyelerinin yaşadığı sıkıntıları özetleyen Başkan Ali Akkaya, safaricilerin kale ve disco turu yapar hale geldiğini söyledi. Öğrenci servislerinin turizm taşımacılığı yapmasından rahatsız olduklarını kaydeden Akkaya, bu kişilerin  kuyularönü  bölgesinde trafik yoğunluğu yarattığını ifade etti.

banner111
Alanya merkezdeki turizm yoğunluğunun beldelere kaymasına rağmen, taksicilerin şehir merkezinde yoğunlaştığını belirten Ali Akkaya "Merkezde 50 metreye bir durağımız var, yoğunluğun beldelere gitmesi gerekiyor” dedi. Alanya’da en büyük  ulaşım  sorununun  şehir merkezinde yaşandığını anlatan Akkaya, haksız rekabete yol açan esnaflar için yönetmeliklerin uygulanmasını talep etti.

Geçmişten bu güne yaşanan sorunların kaynağında denetimsizliğin yattığını belirten Zeki Daş, “Geçmişte personelimiz olmadığı için denetim yapamadık. Hatta Ali Akkaya bu yüzden bizi mahkemeye verdi” dedi. Personel konusunda sıkıntı yaşanmayacağını anlatan Daş, denetimlerin artacağını duyurdu. Servisçilerin turizmde çalışmasına ilişkini iznin Ukm tarafından verildiğini hatırlattı. D2 Belgesinin kullanılacağı yerlerin belirlendiğini söyleyen İsmail Kurt, “Bu belge tek başına yolcu taşımaya yeterli değil” dedi. Kurt, belediye denetim ekiplerinin ceza yazabileceği alanların kısıtlı olması nedeniyle sonuca gitmekte zorlandıklarını da anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 18:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83